Un minor dislexic devine antreprenor apreciat în UK

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 octombrie 2015

uk_ollie forsyth_antreprenor

Tânărul Ollie Forsyth (17 ani), de care toţi copiii râdeau la şcoală pentru că era dislexic, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi antreprenori din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Problemele de la şcoală l-au făcut pe Forsyth să se gândească la un moment dat să se sinucidă, însă o discuţie cu un consilier şcolar l-a făcut să îşi reconsidere întreaga viaţă.

—————————————

„Mi-a spus că voi deveni miliardar într-o bună zi, iar eu mi-am spus că cei care m-au chinuit vor ajunge să lucreze pentru mine. Asta m-a îndreptat către succes.”

Forsyth

—————————————

Tânărul a pus pe picioare „Ollie’s shop”, un magazin de cadouri online, care în primul an avut profituri de 13.000 de lire, iar în al doilea – de 30.000 de lire.

Acum, Forsyth doreşte să ajungă milionar până împlineşte vârsta de 20 de ani, fiind inspirat de Richard Branson, fondatorul Virgin, care este şi el dislexic.

Forsyth spune că şi-a început „cariera” de antreprenor la 6 ani, când le făcea părinţilor lui ceai şi cafea şi le cerea bani pentru asta. Ulterior, a avut o spălătorie, dar şi un mic magazin alimentar.

Acum, Forsyth a lansat şi o platformă pe care studenţi de la diverse universităţi pot face schimb de experienţă, se pregăteşte să lanseze şi o agenţie digitală, iar în 2016 îşi va lansa o carte în SUA.

În plus, poate cea mai mare realizare a lui Forsyth, cinci colegi ai săi, care anterior râdeau de el pentru că este dislexic, i-au cerut să lucreze pentru el, scrie Daily Mail.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!