Un motiv de reflecție

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 27 martie 2015

Tocmai am terminat de citit o știre legată de Mihai Neșu. Mihai e pe drumul bun, se luptă ca și până acum cu ceea ce i-a fost dat să trăiască, iar colegii săi încearcă să-i ofere motive suplimentare pentru a trece peste această perioadă. George Ogăraru l-a vrut analist video la Cluj. A doua ofertă a sosit de la clubul de suflet, Steaua, iar postura era aceeași. Neșu a refuzat în ambele situații, motivația fiind asemănătoare: nu mai are răbdare. Are dreptate. Când îți sunt refuzate aripile, zborul din sânge te macină pas cu pas.

Raționam la capitalul de simpatie pe care-l are Neșu. Imediat după accident, mulți s-au grăbit să-i transmită că sunt alături de el, că-l susțin în greaua încercare, i-au urat câte și mai câte, iar când apare pe undeva fug iute să-l aplaude frenetic. Cam așa se petrece și cu Simona Halep, doar că la ea capitalul de imagine vine la victorie, iar Simona este sănătoasă. Ați văzut, a cucerit titlul de la Indian Wells și a mai adunat 15.000 de fani pe Facebook. Aștept cu interes să piardă, să vedem câți mai rămân.

Ce doream de fapt să spun este că uneori dramele te ajută să (re)descoperi oameni. Oameni care de exemplu au trecut de declarațiile de rigoare și au decis să facă tot ce pot pentru a-l ajuta pe Mihai. Care și-au anunțat cândva, cumva gestul, dar au evitat să repete de zeci de ori informația. Oameni care și-au păstrat mâna întinsă pentru Mihai chiar și când au ajuns ei înșiși la un capăt de drum, și îi plătesc și acum deplasarea și tratamentul costisitor.

Pe cei care-l “susțin” tot timpul îi vedeți peste tot, sunt cele mai vocale persoane din lume. Pe cel care-i susține cu adevărat viața îl cheamă Gigi Becali și este înjurat pe toate drumurile, cu sau fără vocale.

Poate reflectăm puțin la asta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!