Un nimeni, despre un transfer

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 22 iulie 2016

638 stoicaÎn ziua în care Alexandru Chipciu a fost prezentat oficial la Anderlecht, Alin Stoica, fostul fotbalist al belgienilor, a vorbit despre transferul ex-stelistului. Fiul lui Tudorel Stoica spune că belgienii au plătit o sumă prea mare în schimbul lui Chipciu şi le-a transmis ziariştilor să nu aibă prea mari aşteptări de la el.

Întrebat de ziariştii belgieni despre noul fotbalist al lui Anderlecht, Alin Stoica le-a spus că Alex Chipciu nu este un jucător creativ, capabil să ofere ultima pasă, ci mai degrabă un mijlocaş de bandă: „Anderlecht este un club foarte mare, l-aş compara cu Real Madrid, însă nu mai e echipa care a fost, nu mai are atât de multă calitate. Le-am spus ziariştilor belgieni să nu creadă că Alexandru Chipciu e un jucător creativ, să nu aibă aşteptări să fie om de ultimă pasă, să nu îl compare cu Marc Degryse, cu mine, cu Enzo Scifo, cu Par Zetterberg. El nu are cum să fie aşa niciodată. E un jucător de bandă, nu un fotbalist care să dea pasă filtrantă”, a dezvăluit Alin Stoica pentru presă.

Fostul mijlocaş a evitat, astfel, să pună presiune pe Chipciu şi consideră că suma plătită de Anderlecht, 3 milioane de euro plus un bonus de 500.000 de euro, este prea mare pentru standardul actual din Belgia: „Dacă eu spuneam că este un creator, Chipciu se întorcea după o lună acasă. Să nu punem presiune pe jucător care nu poate face ce crede lumea despre el. Pentru nivelul de acum al campionatului din Belgia, suma plătită pentru Chipciu mi se pare foarte mare”, a completat Alin Stoica.

Fiul lui Tudorel Stoica a jucat la Anderlecht timp de 6 ani, între 1996 şi 2002. Alin Stoica a prins 128 de meciuri, a marcat 23 de goluri şi şi-a trecut în palmares două titluri de campion al Belgiei, o Cupă a Ligii şi două Supercupe.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!