Un nou Clubcard Tesco

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 25 mai 2009

Conducerea companiei Tesco a decis sa investeasca 150 de milioane de lire sterline pentru a relansa sistemul de fidelizare a clientilor sai prin cunoscutul Clubcard, anunta The Times in editia sa online din 8 mai. Reprezentantii retelei de supermarketuri sustin ca, in acest moment, unul din doi britanici foloseste un card Tesco in momentul in care face cumparaturi. Ei mai cred ca noua promotie va atrage suplimentar inca un milion de clienti, ridicand numarul total al britanicilor care obisnuiesc sa cumpere de la magazinele Tesco la 16 milioane. 

Pe baza unui clubcard Tesco, actualii clienti ai companiei primesc bonuri valorice care le permit sa cumpere cu preturi reduse diferite produse din magazinele sau prin website-ul firmei. Valoarea acestora poate creste de patru ori in cazul in care sunt folosite de posesor pentru plata unor servicii oferite de anumite restaurante sau parcuri tematice – parteneri Tesco. Noua promotie va propune cumparatorilor vouchere cu o valoare de doua ori mai mare pentru a fi folosite la raioanele de imbracaminte, produse pentru cei mici, vinificatie sau telefonie mobila.

Decizia retailerului britanic vine dupa o perioada dificila in care acesta a pierdut o parte din clienti in favoarea altor competitori de pe piata de profil, ca Sainsbury’s sau Asda.

Tesco a fost cel mai mare retailer din Marea Britanie si al treilea ca vanzari globale la nivelul anului 2007, cu un numar de peste 273.000 de angajati. In 2008 si-a pastrat pozitia de lider al pietei britanice de profil, cu o cota de 30,9% si o retea de peste 2.000 de magazine.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!