Un nou guvern de Moș Nicolae

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 decembrie 2014

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marți după amiază, cu parlamentarii PSD, iar aceștia au votat aproape în unanimitate rămânerea la guvernare, viitorul Cabinet urmând să fie prezentat în Parlament până vineri, 19 decembrie.

Senatorul Miron Mitrea a fost singurul care s-a abținut atunci când s-a pus problema continuării guvernării până în 2016, informează Digi24, citat de Ziare.com.

Potrivit sursei citate, în cursul săptămânii viitoare, după o întâlnire a liderilor coaliției majoritare, PSD-UNPR-PC-PLR, și ieșirea oficială a UDMR de la Guvernare, premierul Victor Ponta va anunța structura noului Executiv și numele viitorilor miniștri.

Victor Ponta a declarat, marți dimineața, că UNPR, PC și PLR vor primi fiecare câte două ministere în viitorul guvern, reconfirmând informația și după întâlnirea cu colegii parlamentari.

„Am primit un vot unanim pentru a continua programul de guvernare, venim cu bugetul, în jur de 14 decembrie intră în Parlament”, a declarat Ponta, subliniind că până la sfârșitul săptămânii viitoare va fi votat și noul guvern, fără a spune o dată exactă. „În aceeași săptămână, nu știu să vă spun, calendarul e stabilit de birourile permanente. Pe 13 cred că e ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniștri la guvernare”, a reamintit liderul PSD, subliniind faptul că UNPR și PSD și-au exprimat astăzi susținerea pentru un guvern condus de el. „Colegii de la UNPR rămân în formula de guvernare și doresc să își păstreze cele două portofolii pe care le au acum”, a mai declarat premierul. La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PLR, și-a exprimat dorința ca partidul său să primească cel puțin două ministere în viitorul Executiv, preferând Economia și Finanțele.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!