Un nou mijloc de a-ți rezolva neînțelegerile cu banca

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 aprilie 2016

banci34O instituție nou-înființată ca alternativă la sistemul de justiție în cazul litigiilor dintre clienți și instituțiile financiare a început să funcționeze în România, relatează News.ro.

Finanțarea instituției este asigurată de bănci, ceea ce a generat controverse chiar la conferința de lansare. Imparțialitatea noului organism a fost contestată de unii reprezentanți ai asociațiilor ce îi reprezintă pe clienții nemulțumiți de bănci.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB) se vrea a fi un organism independent, apolitic, nonprofit și de interes public care să rezolve în mod echilibrat și rapid neînțelegerile dintre bănci și consumatori în afara instanțelor de judecată.

CSALB este condus de cinci membri de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Asociația Română a Băncilor (ARB), Banca Națională a României (BNR), un membru desemnat de asociațiile de consumatori și un membru independent.

În prezent, CSALB are 12 conciliatori care vor analiza dosarele și vor putea prezenta o soluție de stingere a litigiului. În momentul în care se înregistrează dosarele, clienții și băncile pot opta pentru o soluție cu titlu consultativ sau o soluție impusă, așa cum se procedează, spre exemplu, în cazul curților de arbitraj comercial.

În cazul în care soluția propusă de conciliatorul CSALB este acceptată de părți în 15 zile, ea devine definitivă și executorie. În celălalt caz, în care părțile aleg de la început o soluție impusă, nu se mai pot retrage din procedură, iar conciliatorul dispune definitiv o decizie care dobândește imediat titlu executoriu.

Controverse

Conferința de lansare a CSALB a stârnit controverse în special din cauza modului de finanțare, mai scrie News.ro.

Centrul va avea un buget anual de 600.000 de euro, iar sumele vor proveni în special de la bănci și instituțiile financiare nebancare (IFN), astfel că nu vor fi costuri pentru clienți. Chiar și așa, unii consumatori spun că va exista o problemă de credibilitate a conciliatorilor, din moment ce CSALB este finanțat de bănci.

Daniel Teodorescu, inițiatorul Grupului Clienților cu Credite în franci elvețieni de pe Facebook, prezent la conferința de lansare a CSALB, a contestat utilitatea și imparțialitatea noului organism, folosind ca argument, printre altele, faptul că nu a fost invitată niciuna dintre asociațiile care îi reprezintă pe clienții nemulțumiți de bănci, precum Parakletos, Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) sau Asociația de Consiliere a Clienților Bancari și a Asiguraților din România (ACCBAR).

„Scopul ascuns este foarte simplu. Decât să cheltuie bani cu avocați și cu procese, preferă să dea bani banca, se formează acest centru de soluționare și cheltuie mult mai puțin ca să încheie tot mai multe procese”, a afirmat Teodorescu.

Reprezentanții CSALB au spus că mecanismul prin care băncile și IFN-urile finanțează este dictat de ARB, iar algoritmul are în vedere cota de piață a fiecărei instituții financiare și de numărul litigiilor înregistrate.

„În epoca de entuziasm, de exuberanță financiară toți au greșit alimentând această exuberanță financiară. România este la prima criză ciclică din ultimii 80 de ani. Am învățat din această criză, sper, cum să le administrăm pe următoarele”, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, care le-a urat băncilor „succes în a înlătura molozul reputațional acumulat în perioada de entuziasm”.

CSALB a fost înființat prin Ordonanța de Guvern 38/2015, intrată în vigoare în septembrie 2015 și care a transpus în legislație o directivă europeană pentru soluționarea ca alternativă extrajudiciară a litigiilor dintre instituțiile financiare și clienți.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!