Un nou portret al reginei pe monedele din Regat

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 martie 2015

uk_pound_new_queen

Monede cu un nou portret al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care vor fi puse în circulaţie în a doua jumătate a acestui an, au fost prezentate în mod oficial luni, la Londra.

Este cel de-al cincilea portret al suveranei britanice, în vârstă de 88 de ani, care va apărea pe monedele din această ţară, după urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a în anul 1952. De asemenea, este primul portret numismatic după anul 1988 al reginei, care în luna septembrie va depăşi recordul de longevitate pe tronul Marii Britanii deţinut de regina Victoria.

Noul portret, care o înfăţişează pe Elisabeta a II-a purtând coroana cu diademă regală cu diamante, pe care a purtat-o în ziua încoronării sale, a fost creat de Jody Clark, o angajată în vârstă de 33 de ani de la Imprimeria Regală, al cărei design a fost selectat din mai multe propuneri.

Monedele conţinând noul portret al suveranei britanice vor intra în etapa de producţie în zilele următoare şi vor fi puse în circulaţie în a doua jumătate a acestui an.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!