Un nou scandal se anunţă în industria auto

Articol publicat in sectiunea Auto, Curiozităţi pe data 8 octombrie 2015

Mulţi producători auto îşi păcălesc clienţii. Este concluzia unui studiu care arată că multe maşini consumă chiar şi de două ori mai mult decât anunţă companiile producătoare, iar poluarea este pe măsură.

lista masini consuma mai mult carburant

Aceste date reprezintă începutul unui nou scandal în industria auto, zguduită deja de criza de la Volkswagen.

Constructorii de automobile din Europa încearcă să îşi convingă clienţii, şi reuşesc, că vehiculele lor sunt mai economice decât în realitate, a descoperit un grup european de lobby pentru Transporturi şi Mediu, cu sediul la Bruxelles.

Drept urmare, mulţi şoferi ajung să plătească până la 500 de euro în plus pentru combustibil, în fiecare an.

Cele mai păguboase maşini, potrivit rezultatelor, sunt vehiculele Mercedes clasele A, C şi E, BMW seria 5 şi Peugeot 308. Aceste modele consumă cu 50 la sută mai mult pe şosele, decât la testele de laborator.

„În prezent, testele sunt efectuate de propriile laboratoare ale producătorilor auto, adică de oamenii plătiţi de ei, de constructorii auto. Chiar şi organizaţiile care monitorizează aceste teste sunt plătite de industria auto”, a declarat Greg Archer, cercetător, care mai spune că producătorii de maşini încearcă să amâne introducerea unui nou sistem de testare a consumului, sistem care ar trebui să intre în vigoare din 2017.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!