Un nou secretar general, în august

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 iulie 2015

589 chivorchianPreşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că în luna august va nominaliza un nou secretar general în locul lui Gheorghe Chivorchian, suspendat din funcţie ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

Burleanu a spus că a informat Comitetul Executiv referitor la preluarea atribuţiilor de secretar general până la nominalizare. “Nu s-a ridicat acest în Comitetul Executiv, a fost doar o intervenţie a mea referitor la această situaţie şi că toate atribuţiile de secretar general începând de secretar general au fost preluate de mine. Nu e o decizie luată în privinţa duratei preluării atribuţiilor de secretar general. Ele vor fi preluate până la nominalizarea noului secretar general. Probabil că în luna august se va face nominalizarea. Încă nu e nici o propunere, e prematur azi să mă fi gândit deja, pentru că au fost lucruri de organizat în această perioadă”, a anunțat Burleanu.

El a mai explicat că suspendarea lui Gheorghe Chivorchian este cea mai bună soluţie pentru ca FRF să nu fie amestecată în astfel de procese. “Vorbim despre o autosuspendare. Eu cred că această autosuspendare este situaţia cea mai bună pentru tot acest proiect al fotbalului românesc pe care l-am început. Nu ne putem permite ca FRF să fie amestecată în alte procese precum acesta. Ţin să menţionez însă că domnul Chivorchian nu este implicat într-o situaţie care să priveasă în mod direct FRF. Vorbim despre nişte acuzaţii pentru nişte presupuse fapte din perioada în care domnul Chivorchian conducea clubul din Timişoara. Deci nu vorbim de o activitate făcută din postura de oficial al FRF”, a precizat preşedintele.

Întrebat dacă UEFA a solicitat informaţii privind dosarul în care este implicat secretarul general al FRF, Burleanu a răspuns: “Nu am avut nici o solicitare de informaţii dintre UEFA despre această speţă. Se ştie foarte bine că nu este o decizie definitivă în acest dosar, pentru că dacă era aşa cu siguranţă altfel ar fi stat lucrurile şi în ceea ce priveşte reacţia UEFA. Eu nu regret, absolut deloc. Mai mult decât atât, vreau să fim foarte fermi în ceea ce priveşte acest parcurs al integrităţii pe care eu mi l-am asumat”, a concluzionat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!