Un om de afaceri român, mort în toaleta unui avion

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 6 martie 2015

Un cetăţean român a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi, a anunţat compania columbiană Avianca. Românul găsit mort este omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, anchetat într-un dosar de corupţie în care partenerul său de afaceri Iorgu Ganea a fost arestat.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, pentru Mediafax, că bărbatul care s-a sinucis în toaleta unui avion, pe ruta Columbia-Costa Rica, este român, precizând că acesta a fost găsit strangulat.

„Potrivit primelor informaţii obţinute, cetăţeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetăţeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursă între aeroportul Bogota, Columbia, şi aeroportul internaţional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoţit de o femeie de cetăţenie română”, se menţionează într-un răspuns al Ministerului de Externe.

 

Nu avea bilet de întoarcere

Potrivit Noticiasrcn.com, românul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecând prin Bogota. Sursa citată a precizat că bărbatul a părăsit Brazilia pentru a evita să fie prins. Potrivit site-ului, femeia care era cu el a observat că acesta este foarte nervos şi că a mers la toaleta din avion de mai multe ori. După o perioadă mai îndelungată, în care Costel Comana nu s-a întors de la toaletă, femeia s-a dus şi a încercat uşa. Neprimind niciun răspuns, a forţat uşa, împreună cu personalul din avion, românul fiind descoperit fără viaţă. Sursa citată mai menţionează că pasagerul român nu avea bilet de întoarcere la Bogota.

Biroul pentru Anchete Judiciare din Costa Rica a anunţat ulterior că bărbatul a murit din cauza „asfixierii prin spânzurare”.

Omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans şi era anchetat într-un dosar de corupţie, a lucrat la CFR Braşov în anii ’90, perioadă în care a fost avansat şef de gară la CFR Braşov Triaj şi apoi la CFR Călători Braşov.

În anul 2000, Costel Comana a decis să-şi dea demisia de la CFR şi să-şi deschidă propria afacere, tot în domeniul feroviar, alături de Iorgu Ganea, care deţinea o sală de jocuri în gara Braşov, acesta din urmă fiind în prezent arestat într-un dosar de corupţie, potrivit Mediafax.

După zece ani de când şi-a deschis firma Regiotrans, braşoveanul a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, fiind inclus în Top 500 al revistei Forbes în 2011, având o avere estimată la 30-32 de milioane de euro. Costel Comana era cercetat în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

În acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea şi Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!