Un român a făcut autostopul de-a lungul a patru continente

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 26 februarie 2016

Timotei Rad1Timotei Rad, un tânăr clujean pasionat de cartografie și aventură, a străbătut în trei ani 230.000 de km pe patru continente făcând autostopul.

Pe parcursul călătoriei, Timotei a fost luat la ocazie cu mașina poliției în Columbia și Chile, cu o ambulanță în Ucraina, cu un camion al armatei ruse sau cu o mașină a jandarmeriei franceze. Visul lui Timotei Rad de a face înconjurul lumii cu autostopul a început când acesta avea doar 70 de euro în buzunar, transmite corespondentul Mediafax.

 „Am descoperit fascinația de a vedea lumea cum visam când eram copil”

Timotei Rad are 30 de ani, vorbește fluent engleză, spaniolă și maghiară, iar în 2012 a început aventura vieții sale, printr-o întâmplare, după ce și-a propus să obțină informații despre prima hartă elaborată de un român, necesară pentru licență.

„Călătoria mea prin lume s-a datorat faptului că eram student la Cartografie la Facultatea de Geografie a UBB Cluj-Napoca și mă pregăteam de licență, să scriu despre prima hartă elaborată de un român, care ar fi fost Constantin Cantacuzino. Am căutat resurse bibliografice, inclusiv în cinci biblioteci din afara României, și aveam nevoie de o copie a primei hărți, al cărei original este la Londra, iar o copie la Viena. Era foarte scump să comand o copie și atunci am decis să merg eu acolo. Așa a început totul. În total, în trei ani, cu autostopul am străbătut 229.790 de kilometri, din care 153.385 de kilometri în afara României. Am văzut zeci de țări de pe patru continente – Europa, Asia, Africa și America de Sud”, a spus Timotei.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!