Un român, arestat în timp ce călătorea cu un terorist

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 6 mai 2016

roman-arestat-germania

Trei indivizi, inclusiv un român, acuzați de trafic de persoane, au fost arestați în Austria, în vehiculul lor fiind depistat un extracomunitar care ar putea fi implicat în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, afirmă surse citate de presa austriacă.

Un cetățean român, un sirian și un marocan au fost arestați recent la punctul de trecere Walserberg, situat la frontiera Austriei cu Germania, informează site-ul Salzburg24.at, citat de Mediafax. Conform publicației SalzburgerNachrichten.at, unul dintre suspecții arestați ar fi implicat în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți și revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic. Autoritățile austriece nu au confirmat că ar fi fost arestat vreun suspect de terorism.

Cei trei suspecți se află în arest preventiv în orașul austriac Eisenstadt, a declarat procurorul local Ronald Koch, citat de agenția de știri APA. Cei trei suspecți intraseră în Austria venind din Ungaria, într-un vehicul în care erau încă 14 persoane, fiind interceptați de o unitate a forțelor speciale Cobra în momentul în care se pregăteau să treacă în Germania. Conform unor surse din cadrul poliției citate de Salzburger Nachrichten, în vehicul a fost depistat un islamist care ar fi avut rol de complicitate în atacurile teroriste comise în capitala Franței.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!