Un român… „The Most Beautiful Man in the World”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 12 mai 2014

Londra_Andrei Deiu_fitness model

O banală călătorie cu metroul i-a transformat viaţa într-o călătorie spre o lume plină de lumini, prezentări, aplauze, diete, antrenamente şi… mai ales, o lume a muşchilor. Doamnelor! Domnişoarelor! Vi-l prezentăm pe Andrei Deiu, un tânăr român ce recent a împlinit 18 ani şi care, la vârsta majoratului, se poate mândri deja că a pozat pentru una dintre cele mai cunoscute reviste din lume: The Most Beautiful Man in the World. Şi acesta a fost doar începutul.

De curând a participat la unul dintre cele mai cunoscute evenimente de fitness şi culturism din Londra: Miami Pro World Champion Ship 2014. Andrei povestește, pentru Diaspora Românească, cum este viaţa în faţa camerelor, dar şi în spatele acestora…

 

Întâmplare întâmplătoare

În Londra, metroul îţi poate schimba viaţa. A simţit-o la propriu, în urmă cu un an de zile, Andrei, un român din Râmnicu-Vâlcea, care avea atunci doar 17 ani şi care a ajuns în capitala Regatului Unit în urmă cu alţi câţiva ani pentru a studia, dar şi pentru a fi alături de părinţii săi care se aflau deja aici.

„Pur şi simplu… totul a fost o întâmplare… o coincidenţă. Eram în metrou când a venit cineva la mine şi m-a întrebat dacă aş fi interesat să merg la un shootting (şedinţă foto). Nu m-am gândit prea mult şi am acceptat. Am zis să încerc, pentru că nu am nimic de pierdut”, povesteşte tânărul de 18 ani.

Şi chiar aşa a şi fost. Nu a avut nimic de pierdut. Dimpotrivă. Doar de câştigat. Deşi pasionat de sală, de sport, dar şi de aspectul său fizic, nu s-a gândit atunci că în urma unei şedinţei foto la care a participat, o altă persoană l-a remarcat şi l-a contactat pentru un nou shootting. De data aceasta într-o revistă cu greutate: The Most Beautiful Man in the World.

———————————-

„A fost o experienţă foarte frumoasă, nu mai făcusem niciodată acest lucru, nu ştiam cum este în faţa camerelor de fotografiat, nu ştiam nimic despre make-up, despre haine… nu aveam nicio idee despre cum trebuie să pozezi. Şi acolo am învăţat foarte multe. A fost frumos!”

Andrei Deiu, 18 ani, fitness model

———————————-

 

În căutarea unei agenţii

Chiar dacă a păşit cu dreptul în această industrie, Andrei nu este înscris încă la o agenţie. În prezent, lucrează la un portofoliu personal de prezentare şi imediat ce va fi finalizat, va putea aplica.

„Nu m-am înscris la o agenţie, dar vreau să îmi caut cât mai curând o agenţie de modelling, ca să am mai multe prezentări de modă… deocamdată, cei cu care colaborez mă cheamă mai rar, când au nevoie de mine, când au evenimente…”, spune tânărul care a pozat pentru revista „The Most Beautiful Man in the World”.

 

Viaţa din spatele fotografiilor

Deşi din exterior pare a fi unul dintre cele mai uşoare şi frumoase joburi din lume, sacrificiile, antrenamentele şi munca nu sunt de neglijat.

„Evident că sunt sacrificii, dar şi multă muncă. Este nevoie de o dietă specială, de suplimente, plus antrenamentul de la sală. Eu merg la sală de 5-6 ori pe săptămână, de câte două ori pe zi. Nu ai voie să lipseşti, pentru că o pauză se simte şi vede imediat. Dieta este şi aceasta importantă… Mănânc câte 5-6 mese pe zi, dar nu orice… peşte, piept de pui, de curcan, vită, ouă şi foarte multe legume, dar şi carbohidraţii pe care îi iau din orez sălbatic, orez maro şi ovăz. Pe lângă acestea, iau multivitamine şi proteină, care mă ajută să îmi menţin fizicul”, povesteşte tânărul dornic să devină într-o zi instructor personal de fitness.

———————————-

„Dorinţa mea cea mai mare este să urmez un curs pentru a deveni Personal Fitness Trainer (antrenor personal de fitness). Îmi place acest business şi mă văd în acest domeniu. Cred că muşchii te ajută, îţi îmbunătăţesc imaginea şi cred că atrag şi privirile femeilor, însă… eu o fac pentru mine şi pentru că vreau să arăt bine mereu.”

Andrei Deiu

———————————-

 

Miami Pro World Champion Ship 2014

Ultima competiţie la care a participat, dar şi care îi va face CV-ul mult mai arătos, este Miami pro World Championship. Chiar dacă nu a primit niciun premiu, experienţa a fost de ajuns, spune Andrei. Data viitoare va merge mult mai bine pregătit.

„De mult timp îmi doream să particip la o astfel de competiţie… de culturism şi fitness. Am aflat de concurs de pe internet şi aşa am aflat că este cea mai cunoscută din Londra, plus că prietenii m-au susţinut… şi m-au încurajat să mă înscriu. Cu trei luni înainte de competiţie, trebuie să ţii o dietă strictă, ca să te defineşti cât mai mult, plus că trebuie să urmezi un antrenament special. Am mers de două ori pe zi la sală.

———————————-

„De exemplu, la categoria Male Fitness Model, se măsoară şi masa musculară, dar este important să ai fizic plăcut… să arăţi bine, să ai înălţimea corespunzătoare.”

Andrei Deiu

———————————-

Apoi dieta şi carbohidraţii. Cu cât te apropii mai mult de competiţie, cu atât dieta devine mai severă. Cu 24 de ore înainte de concurs nu ai voie să bei apă, dar este necesar să mănânci orez negru şi mai ales miere, dar şi orice conţine zahăr”, spune Andrei.

Miami Pro World Champion Ship cuprinde 15 categorii:

 • Male Fitness Model JUNIOR (17-19 ani);
 • Male Fitness Model JUNIOR (20-23 ani);
 • Fitness Model;
 • Muscle Model;
 • Ms. Bikini;
 • Ms. Bikini peste 35 de ani;
 • Doamne peste 35 ani Fitness Model;
 • Natural Bodybuilding;
 • Yummy Mums;
 • Figure;
 • Bărbaţi peste 35 de ani, Muscle Model;
 • Bărbaţi peste 35 de ani, Fitness Model.

Cei care vor să afle mai multe despre experienţele sale, despre dietele pe care le urmează, despre antrenamente sau vor să îl invite la prezentări, îl pot contacta pe Andrei pe Facebook, accesând pagina sa: Andrei Deiu.

———————————-

Despre Miami Pro World Championship

 

Este un eveniment ce se adresează tuturor modelelor fitness şi atleţilor din întreaga lume. Este cea mai mare competiţie de fitness şi bodybuilding, unde cele mai mari şi mai cunoscute reviste şi ziare de profil sunt prezente. La fel şi reprezentanţi ai agenţiilor de modelling care sunt în căutare de noi modele.

Chiar dacă Andrei nu s-a aflat printre câştigători, acest lucru nu l-a descurajat. „Cel care a câştigat locul I a primit un shooting cu un fotograf cunoscut din Londra, dar şi premii în suplimente. Astfel de competiţii sunt pentru mulţi rampe de lansare, deoarece sunt prezente multe agenţii, iar dacă te place cineva, ai şansa de a primi un contract de muncă. Eu am de gând să particip din nou la această competiţie, dar să mă pregătesc mai bine.”

———————————-

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!