Un român: „Dacă vrei să lucrezi pentru British Airways, trebuie să fii perfect”

Articol publicat in sectiunea Muncă, Poveşti româneşti pe data 19 ianuarie 2015

Terminal 5 Heathrow

British Airways. Și nu prea ar mai fi nevoie de cuvinte. O companie aeriană, un nume și un brand care spun dacă nu totul, atunci multe. Este compania națională de transporturi aeriene a Marii Britanii (flag carrier), cea mai mare din Regatul Unit, având în vedere flota pe care o deține, cu foarte multe zboruri și destinații internaționale. Pentru British Airways lucrează peste 43.000 de angajați, dintre care 38.000 în Marea Britanie.

Ca să obții un job, fie în aer, fie în aeroport, să îmbraci uniforma bleu marine, să porți la gât eșarfa simbol și să devii astfel cartea de vizită a faimoasei companii aeriene, trebuie să îți ridici așteptările, standardele și calitățile cât de sus… zboară un avion. Nu este imposibil, dar nici ușor deloc!

Un român de 32 de ani din București a trecut prin toate testele unui interviu de angajare și în câteva cuvinte, mărturisește că „trebuie să fi scos ca din cutie, dacă vrei să ajungi acolo”. Tânărul a primit jobul ca și Customer Service Representative în Aeroportul Heathrow, însă… l-a refuzat.

 

Totul a pornit de la o călătorie

Cine ar fi crezut că, în urma unei călătorii cu avionul, te poți îndrăgosti. Și nu de vreo stewardesă sau de colega de scaun, ci chiar de compania cu care ai zburat de la Londra la Viena. Evenimentul grozav i s-a întâmplat lui Laur, un român de 32 de ani din București, care a prins aripi din prima secundă în care a interacționat cu British Airways.

„Am călătorit prima dată cu British Airways în urmă cu patru luni de zile la Viena și am aflat despre site-ul lor (British Airways Holidays) de la o prietenă foarte bună care mi-a spus despre pachetele (transport + cazare) pe care le oferă compania la prețuri promoționale. Am intrat pe site, am văzut ofertele pe care le aveau, unele foarte bune, m-am încadrat pentru Viena, am făcut booking-ul și am plecat patru zile, pentru care am plătit 250 de lire transport, hotel și breakfast inclus”, ne povestește tânărul de 32 de ani despre primul său contact cu compania națională a Marii Britanii.

————————————–

„Experiența în sine a fost dincolo de așteptări: spațiu mult mai mare la picioare, ecrane asamblate în scaunul din față cu locul în care te afli pe glob, ora, temperatura, înălțimea la care zburai. Mâncarea, inclusă de asemenea, a fost mult mai bună față de ce am mai experimentat eu la alte companii. Personalul foarte drăguț, foarte amabil, nu excesiv de politicos, pentru că lucrul acesta poate fi interpretat ca fiind fals uneori, dar foarte discret, stewardesele foarte drăguțe și finuțe, uniforma foarte elegantă, apretată, perfectă ca apariție.”

Laur, 32 de ani

————————————–

 

De la plimbare la interviuri

Viena l-a fermecat, dar serviciile și personalul British Airways l-au fascinat pe tânărul bucureștean. Așa că, după ce a plutit printre uniforme și servicii de calitate, imediat cum a pus piciorul pe pământ, Laur a început să se informeze despre cum ar putea intra și el în acest sistem. Site-ul companiei i-a venit încă o dată în ajutor.

„Mi-au plăcut foarte mult serviciile și tot ceea ce făceau angajații pentru a scoate în evidență perfecțiunea cu care lucrează compania și așa am început să mă interesez de eventuale joburi disponibile. Am intrat pe site-ul lor și am văzut câteva poziții pentru care mă încadram. Customer Service Representative la Heathrow. Eu lucrez ca manager, am contact cu oameni, cu clienți, așa că am aplicat. Nu am avut mari speranțe, ci am considerat totul de la bun început nu ca pe o glumă, ci ca pe o experiență. Am vrut să văd cam pe ce pun ei accentul atunci când caută personal. În momentul în care mi-am făcut un cont și am aplicat la acel job, primul test a fost unul de matematică și de rapiditate. O combinație între cele două. Am avut un timp anume în care trebuia să mă încadrez și să rezolv cât mai multe exerciții de matematică, dar și altele care îmi solicitau atenția. L-am făcut… mi s-a părut greu, primele întrebări erau unele ușoare, dar pe parcurs deveneau din ce în ce mai grele. După ce am terminat testul, la aproximativ jumătate de oră, am primit un mail de la British Airways în care mi se spunea că am fost selectat pentru etapa următoare: un interviu la telefon. Am fost invitat să selectez o dată și oră din cele pe care mi le ofereau ei, când sunt disponibil să mă sune. Am selectat o zi în care m-am gândit că sunt mai liber, dar și o oră”, ne povestește Laur.

————————————–

„Exact la ora stabilită, niciun minut în plus sau în minus, m-au sunat… era o doamnă foarte drăguță care mi-a pus întrebări foarte precise, unele foarte generale, altele particulare. De exemplu, unele dintre ele sunau așa, cum reacționezi dacă ai de-a face cu o persoană dificilă sau dacă ai schimbat viața unui om într-un moment semnificativ de criză și am răspuns cum am știut mai bine. La finalul interviului telefonic, mi-a spus că m-am încadrat pentru etapa finală: interviul față în față.”

Laur, 32 de ani

————————————–

 

Interviu lângă Heathrow

La fel ca și prima parte a testului, Laur a trebuit să aleagă din două date disponibile. Așa a ajuns într-o dimineață de decembrie, la costum și cravată, la sediul companiei care se află în apropierea Aeroportului Heathrow.

„Acolo era o armată de reprezentanți de la British Airways, cred că erau 20 de oameni. Fiecare avea un scop foarte precis, fiecare avea de spus ceva pe fiecare palier. Unul îți prezenta ce urma să se întâmple, unul îți urmărea atitudinea, ținuta. Vedea cum reacționezi la întrebări, cât ești de creativ și toți se plimbau printre mesele candidaților, pentru că eram în jur de 50-70 de persoane și luau notițe. Unii dintre candidați lucrau deja pentru British Airways, dar în alte sectoare, și erau foarte multe fete și mai puțini băieți. Prima dată ne-au pus să completăm niște chestionare cu mai multe opțiuni și la final, trebuia să lucrăm în echipă. Să realizăm, într-un grup de 5-6 persoane, un pliant care să promoveze British Airways și să facă transparente valorile lor. În timp ce comunicam între noi, printre mese se plimbau cei din staff care notau și erau atenți la tot ce vorbeam, cât ne implicăm, dacă ne implicăm și cum participă fiecare la discuția respectivă”, ne vorbește Laur despre experiența interviului pentru cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie, însă testul cel mai complicat din interviul de angajare avea să urmeze.

————————————–

 „Fiecare candidat în parte avea de parcurs un interviu face to face… Nu sunt convins dacă cea care se afla în fața mea era o angajată British Airways sau dacă era o actriță, pentru că era foarte bună la mimat situații. Am luat un bilet, l-am citit și mi se cerea… Cum procedezi cu un pasager care plătește 10.000 de lire ca să ajungă în Las Vegas și în timp ce așteaptă avionul are de-a face cu câțiva copii foarte gălăgioși în sala de așteptare… copiii strigă, zbiară, zburdă pe acolo, iar pasagerul este foarte iritat. Ce faci? Ai două minute să îl calmezi. Iar doamna de la British Airways care se afla în fața mea s-a transformat, pur și simplu, și la față și la voce și a început la propriu să țipe la mine. S-a transformat în presupusul pasager. Din figura aceea foarte drăguță și finuță a devenit o persoană cât se poate de agresivă, ca să mă sperie, să intru în rol. Ți se cerea ca și tu la rândul tău să intri în rolul tău, să nu te sperii, să nu te panichezi, să nu devină contagioasă agresivitatea pasagerului și să îl calmezi.”

Laur, 32 de ani

————————————–

 

Teste, după un ceas elvețian

Acesta a fost testul cel mai dificil din întreaga serie de teste, ne povestește tânărul. „Erau teste din acestea practice foarte expresive. Știu că după mine a urmat o altă candidată care trebuia sa aibă de-a face cu un pasager care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Deci, foarte multe lucruri reale care se pot întâmpla în aeroport. Eu citisem acasă despre istoria British Airways, ce sloganuri au avut în trecut, dar care nu m-au ajutat cu nimic”, spune Laur despre interviul final, de la sediul British Airways, care a durat în total patru ore cu o pauză foarte scurtă.

„Totul se lega perfect, totul era cronometrat. Unul dintre cei de la British Airways era un tânăr care atâta făcea… ne cronometra și se asigura că fiecare termina în secunda care trebuie. Cu siguranță nu a mai fost niciun român la test. Majoritatea erau englezi, chiar dacă aveau alte naționalități, majoritatea erau crescuți pe aici prin Londra. Din câte am discutat eu, mulți deja lucrau în domeniu”, ne spune tânărul de 32 de ani.

 

Calitățile pe care trebuie să le deții

„Eu cred că trebuie să fii foarte precis, foarte complezent, foarte politicos, dar o politețe care să vină natural, foarte organizat, cu o postură fizică foarte bună și să vorbești limba engleză foarte bine. Asta pentru că fiind compania aeriană națională, orice pasager se așteaptă ca angajații să cunoască perfect limba engleză”, ne spune Laur despre părerea sa în ceea ce privește obținerea unui job la British Airways.

 

O experiență frumoasă, un job refuzat

După câteva zile de la interviul final, reprezentanții companiei l-au contactat pe Laur.

„Mi-au spus că am fost fost selectat, că am primit jobul. Însă după ce mi-au spus care este programul, am refuzat. Erau ture de dimineață, de la ora 4… și nu aș fi putut să ajung cu siguranță în aeroport la 4 dimineața, mi-ar fi luat mai bine de o oră să ajung cu metroul până acolo, dar la acea oră nu circulă metroul, așa că nu aveam cu ce să ajung. Dacă aș fi stat mai aproape, cu siguranță aș fi încercat, dar nu am cum să mă mut în apropierea aeroportului, pentru că eu am casa mea în nordul Londrei”, spune Laur despre motivele care l-au determinat să nu intre în sistemul acestei companii.

————————————–

„Cred că este o companie foarte bine pusă la punct, cu tradiție și istorie, care, sistematic, și-a îmbunătățit serviciile. Lucrul pe care l-am simțit eu, așa ca o reținere, este că, odată ce intri în sistem, ești o rotiță foarte mică acolo și nu prea ai libertate de mișcare foarte multă, pentru că regulile sunt foarte stricte și dacă temperamentul tău sau personalitatea ta se sincronizează perfect cu tipul lor de job, atunci este un job bun și te poți simți în pielea ta, deoarce trebuie să arăți mereu ca scos din cutie, impecabil. Dacă în schimb, ești un tip mai relaxat, mai dezorganizat, atunci vei avea impresia că ești într-o închisoare acolo.”

Laur, 32 de ani

————————————–

British Airways este cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie și a treia ca mărime din Europa, dupa Lufthansa și Air France-KLM. Compania are nodul principal pe Aeroportul Heathrow din Londra, iar sediul în Waterside, în apropiere de capitala Marii Britanii.

 British Airways operează zboruri transcontinentale doar din Londra, de pe aerogările Heathrow, London City și Gatwick, și are curse spre 154 de locații din 75 de țări. British Airways oferă în total 562 de zboruri din și către Aeroportul Heathrow din Londra în fiecare zi a săptămânii, cărora li se adaugă zilnic alte 194 de zboruri din și către Aeroportul Gatwick tot din Londra și 44 pe zi din și către aeroportul London City. În ceea ce privește zborurile din România, British Airways operează din București spre mai multe destinații, cum ar fi New York, Londra, Roma, Paris  și Viena.

————————————–

Informații utile pentru călătoriile British Airways:

check-in, taxe și limite la bagaje

 

Opțiuni de plată: VISA, Mastercard, American Express, Diners Club, Maestro, Visa Debit, Airplus/UATP.

Taxă de rezervare: £4,50, plata cu un card de credit sau prin PayPal.

Bagaj cabină: greutate: 23 kg, dimensiuni: 56x45x25 cm.

Bagaj de cală: 23 kg, dimensiuni: 90x75x43 cm.

Bagaj care depășește limita: greutate cuprinsă între 23 kg-32 kg: £40/bagaj.

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!