Un român, desemnat „fotograful anului” în Australia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume, Poveşti româneşti pe data 5 februarie 2015

Mihai Florea, un inginer român de 47 de ani care trăieşte de 17 ani în Melbourne, a primit recent premiul „Fotograful anului 2014” din Australia, acordat de revista „Australian Photography + digital”, cea mai importantă publicaţie de specialitate din ţară, informează Mediafax.

Juriul a selectat câştigătorii în urma analizării a peste 7.500 de fotografii artistice realizate de fotografi semiprofesionişti şi amatori din întreaga Australie. Florea a fost desemnat câştigătorul absolut al concursului, precum şi câştigătorul categoriei pentru fotografii alb-negru. Au mai fost acordate premii pentru categoriile „Peisaj”, „Viaţa în natură” şi „Portret”.

„În concurs au intrat nişte imagini cu adevărat extraordinare ale concurenţilor, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. Este o onoare pentru mine şi mulţumesc foarte mult organizatorilor”, a declarat Florea, citat de australianphotography.com.

Românul a primit un cec de 5.000 de dolari şi un aparat foto Olympus OM-D în valoare de 1.495 de dolari.

Mihai Florea este inginer constructor şi trăieşte în Australia din 1998. Este căsătorit şi are doi copii. Fotografia este pentru el o pasiune din copilărie, căreia i s-a dedicat în mod deosebit în ultimii doi ani şi jumătate. În prezent, lucrează în cadrul primăriei unei mici localităţi de lângă Melbourne.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!