Un român din Aberdeen câştigă inimile scoţienilor (video)

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 18 februarie 2016

uk-aberdeen-scotia-remus-stana-vioara-strada

Remus Stana, un român care lucrează ca bucătar în oraşul scoţian Aberdeen, a dobândit notorietate în rândul localnicilor, dar chiar şi online, datorită interpretărilor stradale, foarte apreciate, ale unor hituri populare, precum „Paradise” de Coldplay, „Halo” de Beyonce sau „Impossible” de James Arthur, cu vioara sa electrică, scrie publicaţia The Scotsman.

Românul poate fi văzut frecvent în faţa unui centru comercial popular din Aberdeen, Bon Accord, cântând cu măiestrie la vioara sa electrică. El este acompaniat de o boxă zdravănă din care răsună negativul pieselor pe care le interpretează. Şi o face într-un stil cu totul aparte, adunând, conform publicaţiei scoţiene, sute de mii de accesări la clipurile video postate pe contul său de YouTube.

Remus Stana câştigă atenţia şi bunăvoinţa trecătorilor datorită virtuozităţii execuţiilor sale, scrie The Scotsman, subliniind succesul pe care clipurile sale îl au pe YouTube, interpretarea piesei „Halo” de Beyonce aduând 210.000 de vizualizări, în timp ce interpretarea piesei „Impossible” de James Arthur a beneficiat de o repostare de la nimeni altul decât însuşi James Arthur, piesa fiind distribuită mai departe de fanii cântăreţului britanic.

Remus Stana, de 24 de ani, s-a mutat în Scoţia la fratele său, deja stabilit în Aberdeen, în urmă cu patru ani, iar la vioară a învăţat să cânte singur.

Stana, care are solicitări prin cluburi, a cântat anul trecut în cadrul festivalului Dor de Casă din UK, iar duminica trecută, de Sf. Valentin, a concertat la un eveniment românesc în Bruxelles. Remus a declarat pentru The Scotsman:

—————————————

„O prietenă din Aberdeen mi-a spus la un moment dat să postez clipuri cu interpretările mele pe internet, însă am refuzat iniţial, pentru că mă gândeam că n-ar vrea nimeni să asculte ce cânt eu. Dar a tot insistat şi până la urmă am cedat. Nu m-am aşteptat nici o clipă ca postările mele să fie atât de populare.”

—————————————

Contul său de YouTube are circa 17.000 de abonaţi şi este inundat de complimente din România, Marea Britanie şi din toate colţurile lumii.

 

trimiteri-sus-4

Medaliații români din campionatul englez!

Titlu nobiliar onorific, acordat de regină unui român

O româncă face deliciul jurnaliştilor britanici

Primul coregraf al lumii, un român de la Londra

trimiteri-jos-4

 

„Nu mai cântasem înainte în faţa publicului şi mă tot gândeam s-o fac pe străzile din Aberdeen. Într-o zi, am încercat, iar acum majoritatea localnicilor mă cunosc”, a mai declarat românul pentru The Scotsman.

Românul îşi doreşte să studieze muzica într-un cadru universitar şi visează să aibă şansa, la un moment dat, să devină profesor de vioară.

Remus Stana: „Paradise” (Coldplay)

 

Remus Stana: „Impossible” (James Arthur)

 

„Concurenţă” pentru român

Cum ar fi ca Beyonce sau James Arthur să apară, pe stradă, lângă român şi să cânte şi ei, furând astfel publicul? Credeţi că ar fi corect faţă de Remus?

Ei bine, Elton John a făcut-o! Într-adevăr, fără vreo intenţie potrivnică românului, pentru că s-a întâmplat la Londra, la staţia de trenuri internaţionale St. Pancras, marele artist britanic urmărind să câştige oarece atenţie în presă, dacă tot îşi lansează săptămâna aceasta ultimul album.

Ca orice alt street performer, Elton John s-a aşezat la un pian Yamaha amplasat în staţie şi a cântat la el, preţ de câteva minute, spre uimirea şi deliciul trecătorilor. Le-a mulţumit acestora, a făcut nişte însemnări cu marker-ul pe pian şi a plecat.

Iată mesajul artistului: „Bucuraţi-vă de pian. Este un cadou. Cu drag, Elton John”. Este un cadou pentru gară, la care oricine poate cânta.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!