Un român din Liverpool, alături de victimele incendiului de la Colectiv

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 noiembrie 2015

uk_Liverpool_Cristian Dragan

Impresionat de drama celor care au pierit în incendiul din Colectiv, un român care cântă ocazional pe străzile din Liverpool a decis să trimită banii pe care îi câștigă familiilor victimelor. Suma nu este mare, dar gestul său de generozitate a fost suficient pentru a stârni aprecierea oamenilor și a presei locale, scriu jurnaliștii de la Digi24.

Cristian Drăgan a ieșit sâmbătă seara pe străzile din centrul orașului Liverpool cu un scop nobil: acela de a strânge cât mai mulți bani pentru victimele din Colectiv.

—————————————

„Am fost șocat când am văzut ce s-a întâmplat, motiv pentru care am și hotărât să fac pasul ăsta. Am vrut inițial să vorbesc cu cei de la ziar și să le spun de treaba asta, dar m-am gândit că o iau pe post de promovare. Și nu am vrut.”

Cristian Drăgan, într-o discuție via Skype cu Digi24

—————————————

Românul de 25 de ani locuiește de un an în Liverpool. Este angajat la un depozit unde ține evidența stocurilor, dar câteva seri pe lună iese în centrul orașului și cântă pentru trecători. Presa locală a mai scris despre spectacolele sale stradale prin care aduce la un loc zeci de oameni. Nu o face niciodată pentru bani, spune că reacția oamenilor este o răsplată suficientă, dar ceea ce strânge merge de obicei spre diverse acțiuni caritabile.

—————————————

„Când am început, mi-a fost frică, rușine. Nu eram obișnuit cu oamenii deschiși. În România nu e chiar așa. Nu știu ce au oamenii de aici, parcă sunt mai deschiși, mai altfel, mai fericiți. Toate monedele le donam, pentru cancer de obicei. La magazinele de aici sunt coșulețe unde pui mărunt. Și adunam destul mărunt pe care îl donam.”

Cristian Drăgan

—————————————

Gestul lui Cristian Drăgan este doar unul dintr-un lung șir de dovezi de solidaritate a românilor din diaspora.

Autor articol: Oana Padureanu Foto : Facebook, Cristian Drăgan

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!