Un român a fost atacat cu fecale în Irlanda de Nord

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 3 mai 2014

Gest de rasism în Irlanda de Nord! Un român care se deplasa cu bicicleta pe Newtownards Road în partea de est a Belfastului a fost atacat cu fecale. Atacatorul este un bărbat care purta haine de culoare închisă și pe care victima a declarat că nu îl cunoaște, potrivit jurnaliștilor BBC. Imediat după atac acesta a fugit, iar românul a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale.

Naomi Long, un parlamentar din Belfast a denumit agresiunea drept „un atac revoltător și deplorabil” asupra unei persoane nevinovate.

———————————-

„Nu a fost decât un act dezgustător de violență, un bărbat ajungând să fie acoperit de exceremente. Atacarea oricărei persoane, într-un mod atât de pervers și execrabil, este pur și simplu incalificabilă. Să faci așa ceva pe un drum principal, la lumina zilei, arată un dispreț ostentativ și nerușinat față de aplicarea legii”

Naomi Long, citată de site-ul The Belfast Telegraph

———————————-

Potrivit The Belfast Telegraph, în zona în care românul a fost atacat cu fecale au fost comise mai multe atacuri rasiste în ultimul an.

În Irlanda de Nord au fost comise 156 de infracțiuni de natură rasistă în primele trei luni ale acestui an față de 103 astfel de infracțiuni înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, conform unor statistici publicate de către jurnaliștii de la The Belfast Telegraph.

———————————-

„Îi urez victimei numai bine și sper să-și revină rapid din acest calvar. Nu poate exista niciodată nicio justificare a violenței și încurajez pe oricine deține informații să le ofere poliției.”

Naomi Long

———————————-

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!