Un român, spectator la Miss World

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 22 decembrie 2014

Miss World 2014_Rolene Strauss

A stat extrem de aproape de cele mai frumoase femei din lume. Le-a admirat fiecare ţinută şi le-a analizat fiecare gest, dar cel mai mult s-a bucurat de atmosfera unui astfel de eveniment încărcat de zâmbete, eleganţă, respect între spectatori, fineţe şi armonie.

Dorinţa de a participa, ca spectator la finala Miss World 2014 care a avut loc la Excel London ICC Auditorium, pe 14 decembrie, a devenit realitate pentru un român de 60 de ani din Ploieşti, după ce şi-a cumpărat un bilet de pe internet pentru care a plătit 50 de lire.

 

La câţiva metri de cele mai frumoase femei

„Cui nu i-ar plăcea să vadă o femeie frumoasă?” nu sunt doar simple vorbe, pentru că domnul Nicu, un român de aproape 60 de ani din Ploieşti, le-a pus în practică. În urmă cu o lună şi jumătate, a cumpărat un bilet la finala Miss World 2014 care s-a desfăşurat în acest an la Londra şi s-a bucurat de privelişte… cele mai frumoase femei din lume.

„Dacă tot a avut loc finala Miss World la Londra, mi-am spus că trebuie să profit de acest lucru. Aşa că am luat biletul online şi mi-am ales un loc mai în faţă, mai confortabil şi mai bun din toate punctele de vedere. Am vrut să fiu aproape de scenă şi să le văd pe fete de aproape. Cele mai scumpe bilete au costat 100 de lire, în funcţie de locul ales în sală. Al meu a fost 50 de lire şi cred că eram al şaptelea rând din faţă, puţin pe lateral. Am fost foarte mulţumit pentru că a fost foarte aproape de scenă. A fost pentru prima dată când am mers la un astfel de eveniment. Îmi place să admir o femeie frumoasă (cui nu-i place) şi dacă am avut posibilitatea să fiu prezent la câţiva metri de cele mai frumoase femei din lume, a fost o plăcere cu care nu cred că mă voi mai întâlni vreodată. Mi-a plăcut pentru că a fost foarte multă lume prezentă. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost prezenţa foarte mare a oamenilor din Thailanda, din Filipine, şi din zonele dimprejur… au fost foarte mulţi procentual”, ne povesteşte domnul Nicu din experienţa sa ca spectator la Miss World 2014.

—————————–

„Femeile care erau prezente, ca spectatoare, cred că erau din domeniul acesta al frumuseţii, care practicau modelling-ul, pentru că erau foarte elegante şi foarte aranjate. A fost seară frumoasă în ansamblu, s-a cântat, s-a dansat… au fost vreo 4-5 melodii în stiluri diferite pe care fetele au dansat. Au fost îmbrăcate în trei ţinute. S-a renunţat la faimoasa ţinută obligatorie. Cea în costum de baie… din păcate. A fost ţinuta casual, apoi toate au fost îmbrăcate într-o fustă neagră şi scurtă care avea aceeaşi croială şi apoi în rochii de seară.”

Nicu, 60 de ani, spectator la Miss World 2014

—————————–

 

Românca de la Miss World

Miss World 2014_Bianca Fanu

Bianca Fanu, o tânără în vârstă de 25 de ani din Timişoara, a reprezentat România la Miss World 2014, cea mai importantă competiţie internaţională de frumuseţe din lume. Tânăra este studentă în anul al cincilea la Facultatea de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Iată care a fost părerea domnului Nicu, poate singurul spectator român aflat în sală, despre Bianca, reprezentanta României la Miss World 2014.

„Românca, citisem de ea că este fată deşteaptă, că se întreţine, că arată bine, dar nu a fost exact pe line… cu zâmbet, cu mers. Au fost 122 de participante şi poţi să faci diferenţa între ele, cât de cât. Mi s-a părut cam crispată… dar poate aşa este natura ei, nu toţi se nasc să meargă elegant şi să aibă un zâmbet aşa frumos. Din păcate, nu s-a calificat nici în semifinală. În finală au rămas 5 participante. Aici vreau să punctez ceva: cred că şi la Miss World a fost pe pile, pentru că e greu să jurizezi o frumuseţe. Întrebările nu au fost grele, le-au întrebat doar de ce vor să devină Miss, deci nu au fost întrebări grele sau de cultură general. Dar din cele cinci, patru au fost din zona asta englezească: participanta Marii Britanii, reprezentanta SUA, reprezentanta Australiei şi South Africa. Numai ale lor… vorbitoare de limba engleză, şi nu ştiu cum s-a strecurat unguroaică. Ea a ieşit pe locul doi”, ne povesteşte domnul Nicu.

—————————–

„Nu am văzut niciun steag românesc. Când se striga participantul ţării, erau galerii, toţi oamenii ţipau, strigau, urlau, ridicau steaguri… aveau galerii. Eu nu am văzut niciun steag românesc când a fost prezentată participanta noastră.”

Nicu, 60 de ani, spectator la Miss World 2014

—————————–

 

Ce a fost impresionant

Miss World 2014_Rolene Strauss1

Domnul Nicu povesteşte că pe lângă fetele frumoase prezente pe fiecare metru pătrat, atât pe scenă, cât şi în sală, atmosfera evenimentului a fost una perfectă. Cum rar i-a fost dat să vadă.

„Lumea este lipsită de griji, zâmbeşte şi pe scenă şi afară… bine, pe scenă mai forţat că aşa trebuia, să se zâmbească patru ore încontinuu”, spune mai în gumă, mai în serios românul-spectator la Miss World. Atmosfera din sală, destinsă, cu aplauze. Oamenii au venit să se simtă bine… nu să spargă seminţe sau să asculte manele. E o mare diferenţă între un show bun şi ceea ce sunt românii învăţaţi să vadă la un spectacol, inclusiv un spectacol sportiv. Că şi acolo se duc să jignească sau să se bată între ei, de obicei cu cei care ţin cu cealaltă echipă sau să înjure arbitrul. Aici s-a văzut diferenţa de mentalitate a spectatorilor. Indiferent cine câştigă, tu trebuie să apreciezi munca şi străduinţa, indiferent cine concurează”, spune românul de aproape 60 de ani, despre atmosfera de la Miss World 2014.

—————————–

„De-asta am şi mers, că evenimentul a avut loc la Londra. Dacă anul viitor va fi în Singapore sau Statele Unite sau Thailanda… nu am nicio şansă să ajung.”

Nicu, 60 de ani, spectator la Miss World 2014

—————————–

 

Miss Africa de Sud, Miss World 2014

Miss World 2014_Rolene Strauss2

Pentru titlul de cea mai frumoasă femeie din lume, au luptat 122 de concurente. Anul acesta, pentru prima oară după 55 de ani, titlul de Miss World a fost oferit unei reprezentante a frumuseţii din Africa de Sud. Rolene Strauss, în vârstă de 22 de ani, Miss Africa de Sud, a primit coroana strălucitoare, bătută în pietre albastre şi roz, în cadrul fastuoasei gale din Excel London ICC Auditorium. Tânăra este fiică de doctori şi ea însăşi o studentă în anul 4 la Medicină, dar în rochia decoltată şi de nuanţă albă, cu falduri mari şi elegante, a cucerit publicul şi a dovedit că inteligenţa merge de minune cu farmecul fizic. Pe locul doi s-a aflat Miss Ungaria, Edina Kulcsar, care a mai participat şi la alte concursuri de frumuseţe ce vizau fetele care şi-au făcut operaţii estetice, iar pe locul trei, reprezentanta Americii, Elizabeth Safrit, care deţine o diplomă în ştiinţe politice.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!