Un senator italian prezintă scuze României

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 31 octombrie 2014

Antonio Razzi, un senator al formaţiunii de centru-dreapta Forza Italia, condusă de Silvio Berlusconi, a prezentat scuze pentru atitudinea consilierului municipal Anthony Aliano, care s-a lăudat pe Facebook că a bătut un român, cerând demisia acestuia, relatează site-ul de ştiri IlPescara.it, citat de Mediafax.

„Cine gândeşte în acest mod nu poate fi bine-venit în partidul Forza Italia, noi suntem în favoarea pluralismului şi ospitalităţii, susţinem atitudini de respect şi solidaritate, nu confruntările: acest domn Aliano ar face bine să demisioneze imediat”, a declarat senatorul Antonio Razzi, citat de IlPescara.it.

Senatorul italian a prezentat scuze pentru acest incident ambasadorului României în Italia, Dana Constantinescu.

Un membru al Consiliului municipal al oraşului italian Montesilvano (centru), Anthony Aliano, de profesie avocat, s-a lăudat recent pe Facebook că i-a aplicat „doi pumni de calitate superioară” unui pieton român care îi lovise maşina cu piciorul, răzbunându-se şi pentru că ar fi fost tratat rău în România.

Ministerul român al Afacerilor Externe a reacţionat la afirmaţiile jignitoare la adresa românilor ale politicianului italian, considerând inadmisibilă atitudinea acestuia și acuzându-l de „atitudine xenofobă”.

Ulterior, Aliano a răspuns criticilor Ministerului român de Externe, argumentând că s-a făcut „mult zgomot pentru nimic”, că are o angajată româncă şi că ar lovi din nou pe oricine, fie că este român sau italian, scrie site-ul IlPescara.it.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!