Un sfert din asistentele recrutate de NHS, străine

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 27 aprilie 2015

Ca urmare a reducerilor la bugetul centrelor de pregătire, NHS ajunge să angajeze din ce în ce mai puţine asistente locale. Diferenţa până la necesarul de asistente din UK este suplinit de asistente străine.

Anul trecut, nu mai puţin de una din patru asistente angajate în sistemul NHS au fost pregătite în afara Marii Britanii. Această statistică realizată de Nursing and Midwifery Council a demonstrat lipsa cronică de asistente britanice.

Pe lângă reducerea bugetelor pentru centrele de pregătire ce duce la împuţinarea numărului de asistente britanice, numărul tot mai mare de pacienţi bătrâni şi de imigranţi exacerbează situaţia.

The Royal College of Nursing (RCN) a lăudat abilităţile asistentelor străîne venite să lucreze în cadrul NHS, însă a avertizat că recrutarea personalului din străinătate este un exerciţiu scump şi totodată nedrept faţă de de miile de britanici tineri care şi-ar dori să aibă o carieră în acest domeniu, însă nu au această oportunitate.

În 2014, în jur de 7.500 de asistente au fost recrutate din UE, în special din Spania, Italia şi Portugalia şi alte 665 de asistente au fost aduse din Insulele Filipine şi alte ţări din acea regiune.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!