Un sport care se dopează

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 9 ianuarie 2015

Nu credem că mai este un secret faptul că atleții, sportivii în general, folosesc diferite metode, și uneori diferite substanțe, pentru a-și maximiza capacitatea de efort de care dispun. Fenomenul nu este nou și nu va înceta. Nu va înceta pentru că presiunea este imensă și pentru că goana după bani este din ce în ce mai nebună. Unii se amăgesc că vor face asta doar o perioadă, până să adune cât să le fie bine toată viața, după care se vor lăsa de sport. Alții merg până la capăt, sunt suspendați, apoi revin și, prinși din nou, sunt suspendați pentru toată viața, semn că au depășit limita cu care se manifestă toleranța.

O să vă întrebați ce plăcere poate găsi un om știind că a câștigat ceva pentru care a trișat. Eu personal nu aș găsi, însă nici de la mine și nici de la el nu trebuie să cereți răspuns. Acesta trebuie să vină de la societatea zilei de azi. Aceea care a impus câștigul cu orice preț ca mod de viață, aceea care i-a făcut pe toți sclavi ai banului, aceea care a făcut din onoare doar un breloc atârnat la cheile complicate ale minciunii.

Desigur, cum știți deja din pagina noastră de sport, flagelul acesta a atins și sportivii noștri. Nu aveau cum să scape. Sportul nostru este prea sărac, tensiunea impusă de dorința de a depăși statutul impus de societatea românească este imensă.

Așa apar dorințele care nu pot fi îndeplinite uman, pentru că rari sunt atleții cu o asemenea forță, dorințe care-și găsesc o cale în substanțele interzise. Dorințe care mor când sunt prinși. Povestea, global, este tristă. Și nu vorbește de un sportiv, doi, 10 sau 100. Vorbește despre un sport care se dopează.

În curând va veni și supradoza.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!