Un tânăr care n-a ştiut ce vrea, dar a aflat destul de repede

Articol publicat in sectiunea Articole recente, Diaspora, Poveşti româneşti pe data 19 iulie 2016

uk-bogdan-tincu-it

Drumul în viaţă şi-l croieşte fiecare, după abilităţi, după noroc, după cum se leagă lucrurile. Doar că, pentru a-ţi merge cu adevărat bine trebuie să ai şi curaj, poate un dram de nebunie, care să te ducă în locul în care te simţi la tine acasă, desfăşurând o activitate care să-ţi placă, care să fie bănoasă şi la care să vrei să excelezi. Aşa sună şi povestea lui Bogdan Tincu, un tânăr de 26 de ani din Satu Mare care, într-un final, a ajuns să facă în Anglia ceea ce pare că i se potriveşte ca o mănuşă.

Povestea lui Bogdan Tincu o regăsim într-un material pe portalul adevărul.ro. Sătmăreanul a fost unul dintre studenţii de elită la Cluj, unde a studiat jurnalismul. Imediat după şcoală, s-a angajat în presă, doar că lucrurile n-au mers prea bine:

—————————————

„Nu puteam să mă adaptez la un anume program de lucru şi nu mă împăcam cu gândul că, în fiecare zi, trebuie să merg la un serviciu unde mă întâlnesc cu un şef care, pe lângă că e fie morocănos, fie miştocar, îmi şi zice ce şi cum să scriu. Dacă ăsta e rolul şefului, eu nici nu o să fiu vreodată şef, nici nu o să accept unul vreodată.”

Bogdan Tincu

—————————————

Ca jurnalist în Satu Mare a rezistat doar trei luni de zile, după care a luat marea hotărâre: să meargă la muncă la Londra, să muncească orice, să scoată nişte bani. Iniţial a lucrat la o brutărie, însă următorul pas avea să fie într-un domeniu care-l interesa: IT-ul. Locul de muncă l-a obţinut răspunzând la un anunţ plasat într-un ziar românesc din Londra. Îşi dorea foarte tare să reuşească în acest domeniu (la acest prim job a lucrat pe partea de suport tehnic), astfel că şi-a întocmit un program foarte strict de muncă şi de studiu:

—————————————

„Veneam acasă de la muncă şi lucram în continuare ca să devin mai bun, să fiu cel mai bun dintre ei.”

Bogdan Tincu

—————————————

Însă firma s-a închis după câteva luni, iar următorul job avea să-l arunce într-un alt domeniu: home design-ul. Ca şi designer a lucrat timp de un an, realizând decoruri chiar şi pentru locuinţele unor persoane celebre, precum jucători de la Arsenal şi Chelsea, respectiv la nişte cântăreţi renumiţi. Numai că Bogdan s-a gândit că nu mai vrea să lucreze sub un şef, astfel că a demisionat.

Aşa că s-a întors la IT, domeniu în care lucrează ca freelencer şi astăzi. Câştigul pe lună nu este garantat, având parte de luni moarte, dar şi de luni mai bune, când intrările pot fi de mai multe mii de lire sterline. Bogdan Tincu aminteşte pentru echipa Adevărul că are prieteni care câştigă într-o lună chiar şi 40.000 de euro.

Bogdan învaţă permament, vrea să fie printre cei mai buni. S-a apucat de realizat aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete, dar şi diverse platforme online. Visul lui rămâne totuşi întoarcerea acasă, unde să dezvolte o afacere în domeniul IT. Probabil că va reuşi.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!