Un timișorean, mâna dreaptă a lui Giorgio Armani

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume, Poveşti româneşti pe data 10 aprilie 2016

Marius Morcan

Marius Morcan lucrează de 20 de ani pentru unul dintre cei mai mari creatori de modă din lume. Lui i-a incredințat Giorgio Armani departamentul de organizare al imperiului său.

Marius Morcan spune că a plecat din țară mânat de curiozitate, și nu cu gândul de a se stabili în alt loc, scrie Digi 24.

„Am fost curios să văd cum e Occidentul. Voiam să fac o activitate în România și am zis: hai să văd cum e Occidentul, să văd exact cum lucrează ei ca să pot să fac și eu. Am plecat, cred că sunt 20 de ani și tot plecat am rămas”, a spus Marius Morcan, responsabil cu organizarea casei de modă Armani.

Inițial, Marius Morcan, în vârstă de 46 de ani, a lucrat la o altă casă de modă din Milano. După câteva luni, l-a cunoscut pe celebrul creator. „Mi-a spus că are un proiect special, foarte frumos pe vremea aia. Frumos, eram tânăr, aveam multă energie și am rămas 20 de ani să lucrez la el”, a precizat Marius Morcan. „Cum este el ca și om, ca și patron? Este excepțional. Pot spune că este unic. Unic ca și persoană fizică, dar și ca lider”, spune bărbatul în vârstă de 44 de ani.

—————————————

„La început eram 200 de persoane, iar acum, după 20 de ani, am ajuns la 9.000 – 10.000 de persoane. Suntem mulți.”

„Este greu, pentru că se pretinde maxim. Tot timpul trebuie să fii în top. Nu poți greși niciodată. Trebuie să fii numărul unu.”

Marius Morcan

—————————————

Timoreanul excelează și în plan personal: el are o familie frumoasă, doi copii, și este căsătorit cu o italiancă. Vine de câteva ori pe an în Timișoara pentru că, spune el, duce dorul tradițiilor și a stilul de viață bănățean.

Autor articol: Adriana Niculescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!