Un tirist maghiar s-a făcut de râs pe autostrăzile din UK

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK pe data 26 martie 2016

uk-tirist-maghiar-circula-pe-contrasens

Iftvan Janos Balla, un tirist maghiar de 54 de ani, a făcut „imposibilul” pe autostrăzile din UK. Pentru că n-avea bani să plătească taxa de autostradă de pe M6, a făcut trei întoarceri la 180 de grade pe autostradă şi a condus inclusiv în contrasens. Inevitabilul accident a putut fi evitat doar prin intervenţia rapidă a poliţiei rutiere britanice. Şoferul maghiar a fost pedepsit pe măsură.

Când poliţia l-a oprit săptămâna trecută pe ungurul de 54 de ani în timp ce îşi conducea tirul pe contrasens, aproape de Norton Canes, pe autostrada M6, acesta a dat imediat vina pe aparatul său GPS, datorită căruia s-ar fi rătăcit.

Înregistrările CCTV arată cum Balla a ajuns la bariera de taxare de pe autostrada M6, însă a dat înapoi, trecând milimetric pe lângă un alt tir. Apoi a făcut o întoarcere de 180 de grade pentru a ieşi de pe autostradă, în încercarea de a-şi continua drumul pe sensul corect de mers. Doar că a greşit, aşa că a dat iarăşi înapoi, mergând pe contrasens, trecând foarte aproape de vehiculele care circulau cu viteză pe lângă el. După ce a mai făcut câteva manevre asemănătoare, un echipaj al poliţiei rutiere l-a interceptat.

 

trimiteri-sus-4

VIDEO. Condamnați pentru că au condus pe contrasens pe autostradă

Ce se întâmplă pe străzile britanice?

Cu o „poloneză” mai puţin pe străzile din UK

Prima persoană amendată pentru că a circulat pe banda de mijloc de pe autostradă

trimiteri-jos-4

 

Ungurul a explicat că i s-a dat un GPS şi l-a urmat întocmai. Iar bani pentru plata taxei de autostradă nu avea la el şi, chiar dacă ar fi avut, probabil nu ar fi plătit, în condiţiile în care compania din Ungaria la care lucrează din septembrie 2015 nu i-ar fi rambursat cheltuiala.

Balla, şofer de 30 de ani şi care merge pe tir de mai bine de 10 ani, a mai adus vorba că în familia lui el este singurul care aduce bani în casă, însă autorităţile nu l-au iertat. Au constatat că nu are antecedente ca şofer, însă incidentul de săptămâna trecută prezintă circumstanţe agravante, pentru că s-a desfăşurat în cursul nopţii şi era foarte aproape să provoace un accident cu vehiculele care circulau regulamentar. Aşadar, sentinţa acordată a fost de 20 de săptămâni de închisoare, suspendare pe 12 luni şi descalificare de la şoferie pe o perioadă de 18 luni.

Cine a zis că viaţa de şofer pe tir este uşoară?

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!