Un turist britanic s-a înecat pe litoralul Mării Negre

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 15 august 2015

marea-neagra-agitata-litoral_1

Week-end-ul trecut, Marea Neagră a fost agitată, cu valuri înalte şi curenţi puternici. Un tânăr profesor britanic, aflat în vacanţă la Nisipurile Aurii, în Bulgaria, a murit înecat, în condiţiile în care şi pe litoralul românesc au fost 17 cazuri de înec în numai trei zile.

Tânărul de numai 24 de ani a fost dat dispărut sâmbăta trecută. Ethan McKen, din Nottingham, tocmai ce ajunsese în staţiunea bulgărească şi a intrat în mare pentru a înota un pic, însă nu s-a mai întors. Prietenii cu care plecase în vacanţă au explicat că McKen a fost lovit de un val, după care nu s-a putut împotrivi curentului marin, astfel că nu a mai ajuns la mal. Corpul neînsufleţit al tânărului a fost găsit ulterior.

Un alt membru al grupului de britanici intrase în apă şi întâmpinase, de asemenea, dificultăţi, însă acesta a reuşit să ajungă la ţărm.

De altfel, tot litoralul Mării Negre s-a confruntat cu o mare agitată, cu valuri periculoase şi curenţi agresivi. În staţiunile româneşti salvamarii au arborat steagurile roşii pentru avertizarea turiştilor că nu au voie să facă baie, însă mulţi dintre aceştia au ignorat atenţionările. În asemenea condiţii, 17 cazuri de înec au ajuns la cunoştinţa autorităţilor, din care 4 cazuri s-au soldat cu decesul victimei.

Tot week-end-ul trecut, un alt britanic, Rob Walton, de 36 de ani, antrenorul principal al echipei de rubgy britanice Rugby Lions şi tată a patru copii, şi-a fracturat coloana în momentul în care a fost izbit de un val foarte violent pe o plajă din sud-vestul Franţei. Nu a mai putut fi salvat de la înec.

În Bulgaria, nu numai Ethan McKen şi-a găsit un sfârşit tragic, ci şi o britanică de 67 de ani, Jan Bennett, care a fost ucisă în urmă cu două săptămâni. Ea se stabilise cu soţul său cu doar câteva luni în urmă în satul Malomir, aflat cam la 200 de mile la est de capitala Sofia, relatează BBC.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!