Unde ne petrecem sărbătorile? Oferta restaurantelor românești din Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Evenimente românești, Timp liber pe data 6 decembrie 2015

Londra_oferta restaurantelor pentru Craciun si Revelion

Restaurantele românești din Londra s-au întrecut anul acesta în oferte cât mai atrăgătoare pentru sărbători. Pe lângă meniurile tradiționale, managerii garantează petreceri reușite într-o atmosferă caldă și prietenoasă, alături de recitaluri live ale unor cântăreți români.

În plus, unii patroni de restaurant s-au gândit și la familiile cu copii mici. Astfel, puteți merge la petrecere, în timp ce copiii dumneavoastră se joacă într-un loc special amenajat cu zâne sau alte personaje din desenele animate.

Conform managerilor, petrecerile de sărbători au mare succes la români, majoritatea locurilor fiind deja rezervate!

Mulți dintre românii care lucrează în străinătate aleg să meargă acasă de sărbători pentru că, acolo, e cel mai bine. Pentru cei rămași „pe poziții” există o altă variantă de a se simți ca acasă: restaurantele cu specific românesc. Managerii acestor localuri au gândit oferte generoase pentru zilele de Crăciun și pentru Revelion, oferte în care intră mâncarea tradițională, băutura și distracția asigurată de concertele live ale formațiilor angajate de restaurant. Restaurantele mai mari își permit chiar să aducă artiști din România, special pentru aceste petreceri.

—————————————

„Sunt cheltuieli foarte mari, în special cu cântăreții pe care îi aducem din țară. La sfârșit, când facem socotelile, nu prea ieșim cu nimic pe plus. Importantă este, însă, publicitatea. O petrecere reușită în aceste ocazii ne ajută să ne facem clienți noi, care vor reveni cu plăcere la restaurantul nostru, nu doar la marile sărbători, ci de fiecare dată când doresc să se simtă bine.”

Managerul unui restaurant

—————————————

 

Ce mâncăm

Dacă, în țară, restaurantele se întrec în meniuri cât mai exotice, în Londra, situația este diametral opusă: meniurile conțin doar bucate tradiționale românești! Iată cum arată un meniu pentru o petrecere de Revelion (în caz că sunteți flămând, e bine să nu citiți rândurile de mai jos!):

FELUL 1: Aperitiv tradițional, ceafă afumată, șunculiță cu ceapă roșie, caltaboș, tobă, piftie, salată boeuf, chifteluțe, zacuscă, cașcaval, șorici, legume proaspete

FELUL 2: Sărmăluțe cu mămăliguță, smântână și ardei

FELUL 3: Friptură mixtă: ceafă de porc, pulpă de pui dezosată, cârnați de casă

DESERT: Cozonac, plăcintă de brânză cu stafide

 

Ce bem

Evident, din toate ofertele, nu lipsește vinul românesc. În rest, puteți alege între o țuiculiță românească sau un whisky scoțian sau multe alte băuturi internaționale. De menționat că unele restaurante aplică sistemul all inclusive doar în ceea ce privește mâncarea. Adică, mâncați cât vreți, dar, dacă beți mai mult, plătiți în plus! Pentru un preț mai mare, găsiți și oferte în care nu scoateți niciun ban în plus, indiferent cât de rezistent sunteți la băutură. Totuși, recomandarea noastră este să vă încercați rezistența acasă pentru că, în caz de eșec, nu dă bine în public.

 

trimiteri-sus-4

10 români, bucătari pentru Casa Regală britanică

Au mâncat gratuit pe Regents Street

Vinoteca românească începe la Bradford

SARBATORILE LOR, TRADITIILE NOASTRE…

trimiteri-jos-4

 

Ce ascultăm

Este important de știut, când mergi la o petrecere, cine și cum îți cântă. La majoritatea restaurantelor, „coloana sonoră” este asigurată de formația localului cu prestații live. Dacă sunteți mai pretențioși, puteți găsi și restaurante care aduc artiști cunoscuți din România, de toate genurile muzicii de petrecere: muzică populară, muzică modernă sau manele. De asemenea, unele restaurante organizează spectacole în toată regula, cu ansambluri de dans, specialiști în divertisment, magicieni etc.

 

Moș Crăciun și minioni

Pentru Crăciun, managerul restaurantului Oasis a gândit o petrecere specială pentru copii. Astfel, pe data de 25 decembrie, între orele 12 și 17, puteți merge cu copiii dvs. să-l întâlnească pe Moș Crăciun, asistat de minioni și alte personaje din lumea Disney. Normal, Moșul nu va veni cu mâna goală la această întâlnire și va dărui cadouri copiilor, incluse în prețul de 50 de lire de persoană. În preț intră și mâncarea, băutura și alte distracții oferite dvs. și mai ales copiilor. La același restaurant, puteți veni și la petrecerile de seară, cu tot cu copii, pentru că, în timp ce dvs. vă distrați si dansați, aceștia se vor întreține, într-un loc special, cu două zâne și multe jucării. Ne-am interesat: tații nu au acces la zâne!

—————————————

Cât plătim

 

Am făcut o listă aleatorie cu prețurile practicate de câteva restaurante românești din Londra pentru petrecerile de Crăciun și Revelion:

Restaurant AMURG: £30 (tel.: 020.8556.9602)

Restaurant ACASĂ: £50 (tel.: 075.7020.0939)

Restaurant OASIS: £50 (Crăciun), £150 (Revelion) (tel.: 075.1611.5666)

Restaurant CERBUL CARPATIN: £65 (tel.: 077.1079.8509)

Restaurant CASA ROMÂNEASCĂ: £120 (tel.: 020.8807.5421)

Restaurant NOROC: £120 (tel.: 020.8888.9522)

—————————————

 

Mâncarea de la restaurant, petrecerea de acasă!

Pentru cei care vor să stea acasă de sărbători, dar poftesc la mâncarea de la restaurant, există și această oportunitate. Astfel, managerul restaurantului Noroc ne-a spus că poate pregăti pachete speciale pentru sărbători cu mâncăruri tradiționale: sărmăluțe, piftie, caltaboși, prăjituri de casă etc. Dacă doriți, în pachet mai poate intra și un vin fiert sau o palincă!

—————————————

„Avem clienți fideli care știu ce primesc și ne solicită la fiecare sărbătoare tradițională sau cu alte ocazii aceste pachete. Noi nu avem multe locuri în restaurant, așa că nu ne permitem să organizăm petreceri, dar putem pregăti pachete promoționale cu tot ceea ce își doresc românii de Crăciun și Revelion.”

Managerul restaurantului Noroc

—————————————

În aceeași categorie intră și patiseria Deli Twist. Dacă nu vreți să pierdeți timpul în bucătărie, puteți comanda cozonac, chec, fursecuri, cornulețe și alte prăjituri de casă, la prețuri rezonabile pentru Londra. De exemplu, cel mai mare și mai dotat cozonac poate fi achiziționat cu 6 lire.

—————————————

„Toate produsele noastre sunt făcute cu ingrediente românești, sunt făcute în bucătăria noastră și sunt naturale. De aceea nici nu ne plângem de clienți.”

Managerul patiseriei Deli Twist

—————————————

În concluzie, aveți de unde alege pentru o sărbătoare ca acasă! Fie că mergeți la un local, fie că preferați să petreceți într-un cerc mai restrâns cu prietenii, puteți sărbători românește. Sărbători fericite!

Autor articol: Gelu Irimia


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!