Unghiile false, un pericol?

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 5 iunie 2015

nails fakeToate femeile își doresc măcar în anumite momente o manichiură superbă, cu unghii lungi și lac intact. Pentru că nu toate avem norocul să o și deținem, trebuie să recurgem la unghii false. Dacă nu apelezi frecvent la această metodă, nu e nicio problemă, dar dacă ai făcut un obicei din asta, trebuie să ai grijă. Unghiile false sunt frumoase, dar și periculoase.

 

Tipuri de unghii false

În primul rând trebuie să știi că există două sisteme diferite de unghii false: capsulele și cele sculptate sau modelate. Capsulele din plastic se prezintă sub forma unui mulaj care reproduce unghia. O aplicăm lipind-o cu un lipici special și apoi îi dăm forma dorită.

Unghiile sculptate sunt realizate prin folosirea unui material asemănător rășinii, care se mulează pe unghia naturală cu ajutorul unui șablon. Rășina acrilică este obținută prin amestecul unei pudre și a unui lichid care permite confecționarea pastei ce servește la sculptarea unghiei false.

 

Metode de aplicare

Pentru a aplica unghiile false este nevoie de o pregătire prealabilă. Unghiile naturale sunt pilite chiar și pe partea lor lucioasă pentru a ușura aderarea acrilului. Această etapă este cea mai agresivă pentru că subțiază unghia și o face mai fragilă. Pilirea crește gradul de penetrare a produselor chimice, foarte toxice.

Anumite manichiuriste experte pilesc delicat suprafața unghiei naturale, dar altele o subțiază prea mult. Anumite centre folosesc chiar pile electrice care produc adevărate dezastre. Așa se explică faptul că persoanele care își pun frecvent unghii false nu mai pot sta fără ele. Nu pentru că ar avea unghii urâte, ci pentru că ele s-au deteriorat în timp.

Dacă unghiile sunt pilite și devin foarte subțiri, substanțele toxice pătrund și în piele. Lipiciul folosit la atașarea unghiilor capsule este mai puțin toxic decât gelul sau acrilul.

 

Unghiile false pot duce la complicații

Rășina acrilică poate provoca iritații și eczeme ale pielii din vecinătatea unghiei. În unele cazuri apar iritații și la distanță, cauzate de atingerea zonei cu unghiile. Pot apărea eczeme la nivelul pleoapelor, pe față sau pe gât.

Unghiile false favorizează exfolierea celor naturale pentru că acrilul atacă pielea de sub unghie, iar unghia naturală se albește. De asemenea, ea se poate îngălbeni sau învineți din cauza unei infecții bacteriene.

Printre altele, exfolierea unghiilor naturale este favorizată de lungimea lor, determinându-ne să le folosim și să ne servim de ele ca de niște instrumente; deschidem sticle, îndepărtăm impurități. Și spălatul vaselor este o problemă pentru unghii. De regulă, cu cât unghia este mai lungă, cu atât este mai fragilă.

Unghiile false le afectează pe cele naturale, acesta fiind motivul pentru care atunci când le îndepărtăm nu suntem prea mândre de urmări. Fenomenul este același ca atunci când îndepărtăm lacul de unghii cu acetonă. Deși am aplicat în prealabil o bază, unghia rămâne ternă, gălbuie și chiar pătată. Asta ne determină să aplicăm o altă ojă și să nu mai putem scăpa din acest cerc vicios.

Trebuie să eviți să porți unghii false chiar și temporar, dar dacă ți le dorești, optează pentru capsule, pentru că sunt mai puțin periculoase. Mergi la cabinete specializate pentru a profita de experiența manichiuristelor.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!