Universal Credit. Începe reforma beneficiilor sociale

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii pe data 7 octombrie 2014

Universal Credit, unica formă de beneficii sociale propusă de actualii guvernanţi ca ajutor bănesc acordat în Marea Britanie, va deveni aplicabilă în întreaga ţară începând de anul următor, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Muncii şi Pensiilor din 29 septembrie.

Universal Credit va înlocui şase tipuri de beneficii băneşti acordate în trecut de la bugetul de stat sub formă de sprijin financiar persoanelor cu nevoi sociale. Acesta este deja disponibil în circa 50 de centre Job Center Plus din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, urmând ca aria sa de aplicabilitate să se extindă până la 100 de astfel de puncte din întreaga ţară, până la Crăciun.

Marea Britanie va câştiga circa 35 miliarde de lire sterline în următorii zece ani ca urmare a implementării Universal Credit, a susţinut Iain Duncan Smith, ministrul muncii şi pensiilor.

Universal Credit este considerat un pas important în reformarea sistemului de beneficii sociale din Marea Britanie. Introducerea acestuia a început în 2013 şi va fi finalizată în 2016.

În prezent, 26.000 de oameni din Regatul Unit au beneficiat de această formă de ajutor social. Înlocuirea generalizată a vechilor beneficii sociale cu unicul Universal Credit va începe în februarie 2015.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!