Universitatea, probleme cu supranumele

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 6 februarie 2015

568 u clujUniversitatea Cluj se confruntă cu o problemă similară cu cea a Stelei. Numai că acum nu sigla clubului sau denumirea echipei sunt contestate, ci supranumele echipei clujene. Cunoscută şi ca “şepcile roşii”, echipa se vede folosită să nu mai folosească această denumire din cauza unui restaurant care, culmea, a fost chiar desfiinţat.

Gheorghe Fatol, un om de afaceri din Cluj, a înfiinţat în 2008 restaurantul “Şepcile Roşii”. A avut iniţiativa de a înregistra acest nume la OSIM, lucru la care se pare că oficialii clujeni nu s-au gândit. Restaurantul nu a funcționat multă vreme, însă Gheorghe Fatol încearcă acum să profite de pe urma înregistrării sale.

Zilele trecute acesta a trimis o scrisoare clubului din Liga 1 prin care îi cere să nu mai folosească denumirea „Şepcile Roşii” pe echipamente, autocar sau produse promoţionale. Dacă vor în continuare să folosească această denumire, clujenii trebuie să-i plătească o sumă de bani lui Fatol.

Deocamdată clubul clujean s-a conformat şi a scos de pe site-ul oficial fotografiile în care pe echipamentul jucătorilor apărea sintagma “Şepcile Roşii”.

“U” Cluj a preluat supranumele de “echipa şepcilor roşii” încă din anii ’20, imediat după înfiinţare. Această denumire eu primit-o suporterii formaţiei care erau studenţi la medicină şi purtau şepci roşii ca un semn distinctiv faţă de ceilalţi studenţi. Mai târziu şi echipa a fost asociată cu şepcile roşii ale studenţilor, iar astfel de şepcuţe sunt purtate şi acum de unii dintre suporteri.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!