Universităţile britanice, interesate de studenţii români

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 14 iulie 2014

Tinerii români şi bulgari sunt doriţi ca studenţi în universităţile britanice, în ciuda campaniei guvernamentale duse împotriva lor, prin care se pune în discuţie accesul acestora la banii oferiţi sub formă de finanţare, pe perioada studiilor, de către statul britanic. Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior din Regatul Unit încearcă să recruteze tot mai mulţi viitori studenţi din România, Bulgaria şi alte state UE, atrage atenţia publicaţia The Sunday Times, într-un articol apărut în 6 iulie.

„Cred că este evidentă tendinţa universităţilor de a recruta, pe viitor, cât mai mulţi tineri din alte ţări ale Uniunii Europene”, în condiţiile în care, de anul următor, va fi eliminată limitarea numărului de studenţi admişi în universităţi, a opinat Les Ebdon, directorul Oficiului pentru Acces Echitabil, citat în paginile ziarului.

„Având în vedere declinul demografic din Marea Britanie, universităţile se vor orienta spre piaţa UE, unde pot fi identificaţi numeroşi candidaţi pentru studii universitare. Pe de altă parte, foarte mulţi absolvenţi ai unor universităţi din alte state europene sunt de părere că Marea Britanie le poate oferi perspective mai atractive pentru cariera lor viitoare”, a explicat Ebdon. El a adăugat că deja poate fi sesizat interesul unor universităţi private pentru recrutarea de tineri din România, precum şi creşterea numărului de studenţi români în Regatul Unit.

Imperial College London, dar şi alte instituţii de învăţământ superior din Bristol sau Manchester au fost nominalizate printre universităţile care desfăşoară o intensă activitate de recrutare în România si Bulgaria.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!