UNPR îl vrea doar pe Ponta la prezidențiale

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2014

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, anunță că partidul său va susține un singur candidat la prezidențialele din noiembrie, și acela va fi Victor Ponta. În ceea ce-l privește pe Mircea Geoană, care insistă să candideze la scrutinul prezidențial, Gabriel Oprea consideră că, la fel ca în 2009, nu are șanse să fie ales președintele României.

„Victor Ponta, prim-ministru și președintele PSD, este singurul candidat pe care UNPR îl va susține pentru Președinția României. În ceea ce privește o posibilă candidatură a domnului Mircea Geoană, nu putem spune decât că noi nu am crezut nici în 2009 că domnia sa va reuși să câștige alegerile prezidențiale”, se arată într-un comunicat al UNPR, remis Ziare.com.

Gabriel Oprea este de părere că se cere „un președinte orientat spre viitor, un președinte puternic, hotărât, curajos”. „De aceea, credem cu tărie că Victor Ponta va fi președintele tuturor românilor”, adaugă liderul UNPR. Acesta menționează că partidul său a demarat o campanie prin care își propune să adune un milion de semnături pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale, iar până în prezent a strâns „sute de mii de semnături”.

Premierul a declarat, în urmă cu o săptămână, că lista pentru candidatul stângii la prezidențiale s-a redus la două nume: Victor Ponta și Sorin Oprescu. Fostul prezidențiabil, Mircea Geoană, s-a arătat nemulțumit că a fost scos de pe lista șefului său pe linie de partid.

„Haideți să spunem lucrurilor mai direct pe nume: Sorin Oprescu. Îmi e greu să înțeleg cum e posibil să incluzi pe vreo listă pe cineva care a candidat în 2009 încercând să rupă din voturile noastre, ale mele, ale PSD-ului și ale țării, și care a obținut 3%, și să nu incluzi pe orice formă de evaluare pe cineva care a câștigat 51%? E o fractură logică într-o astfel de evaluare. (…) Să fiu și mai clar: orice candidatură din afara partidului care va trebui validată prin votul membrilor de partid, nu prin Congres, alegeri interne la PSD, se va lovi de candidatura mea la astfel de alegeri interne în PSD”, a replicat Geoană.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!