UNPR, lovit sub centură de PSD

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 1 iulie 2016

UNPR_Haralambie VochitoiuUNPR și-a pierdut dreptul de a avea un grup parlamentar în Senat, în urma acțiunii de racolare (unii îi spun „cumpărare”) a unui număr tot mai mare de parlamentari aparținând formațiunii ajunse în pragul desființării. Totuși, liderii săi declară că vor contesta decizia, susținând că votul din plen a fost abuziv și că grupul are suficienți membri pentru a exista.

Până zilele trecute, grupul UNPR număra 16 senatori. În plenul Senatului s-a votat desființarea grupului UNPR, format și din senatori aleși pe listele PP-DD, considerându-se că numărul celor rămași este mai mic de 7, limita minimă pentru funcționarea unui grup parlamentar. În acest moment însă, doi dintre liderii grupului susțin că, de fapt, a fost o încercare de dizolvare de către PSD, social-democrații fiind nemulțumiți de o apropiere a UNPR de PNL.

„Știrea corectă ar trebui să se numească «Încercarea de dizolvare». Colegii de la PSD au pus presiune pe o parte din colegii noștri – presiuni pe de o parte, promisiuni pe de altă parte -, unii n-au rezistat, adică cinci dintre ei, astfel încât din 16 am rămas cu 11 membri. Cu toate astea, au venit și au invocat un temei juridic inexistent, au supus la vot abuziv pentru că aveau majoritate în sală”, a declarat liderul grupului UNPR din Senat, Haralambie Vochițoiu.

„E o chestiune de intimidare. Dacă UNPR nu s-a lăsat achiziționat la preț redus, se încearcă a fi desființat. Dintre cei 5, unul este independent – probabil i-a fost greu să spună din prima că pleacă la PSD -, iar 4 la PSD”, a mai explicat acesta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!