Unul dintre asasinii lui Cozma, eliberat

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 1 aprilie 2016

623 cozma„Pe 4 martie, infractorul Pal Gabor a fost eliberat pentru bunul comportament de care a dat dovadă în inchisoare. Individul care este responsabil pentru moartea lui Marian Cozma a primit 5 ani din partea justiţiei maghiare şi acum se află în libertate”, notează sursa citată.

Atacatorii Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Aceştia au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a majorat în octombrie 2012 pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare.

Handbalistul Marian Cozma a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, în localul Patriota din Veszprem, după ce a fost agresat de un grup de persoane, mai întâi în interiorul localului, apoi în afara lui. Raffael Sandor, Nemeth Gyozo, Sztojka Ivan şi Pal Gabor l-au lovit cu pumnii şi picioarele până acesta s-a prăbuşit, iar apoi unul dintre agresori l-a înjunghiat în zona rinichilor.

Pe stradă, Gyozo, Sztojka, Raffael l-au încercuit pe Marian lângă un zid şi au început să îl lovească din toate direcţiile. Raffael Sandor a scos, din nou, cuţitul folosit în discotecă şi l-a înjunghiat pe Marian în inimă. În timp ce era deja căzut la pământ, Gyozo şi Sztojka i-au mai aplicat lovituri de picior în zona capului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!