Urbatlon la București

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 iunie 2014

539 urbatlon conferintaPe 21 iunie va avea loc la Bucureşti un concurs în care se vor combina alergarea cu probe care fac deliciul iubitorilor de mişcare, așa cum ar fi urcatul scărilor, ocolirea gropilor sau slalomul, denumit Urbatlon 2014. La conferința de presă prilejuită de lansarea competiţiei a participat şi Gabriela Szabo.

Ministrul tineretului şi sportului şi-a exprimat bucuria pentru organizarea întrecerii care se va desfăşura în jurul Arenei Naţionale. „E o competiţie pentru care am lucrat mult timp în privinţa organizării, numirea ca ministru m-a determinat să mă opresc, însă o susţin în continuare. După ce am văzut ce impact are în lume, am considerat că şi Bucureştiul merită un astfel de concurs. Corpul omenesc este făcut să se mişte şi susţinem orice acţiune în acest sens. Urbatlonul va creşte de la an la an, sper ca în curând să fie organizat şi la nivel naţional”, a declarat campioana olimpică din 2000. La eveniment au mai fost prezenţi Andreea Răducan, Kallina Vişoiu, Zsolt Gyongyossy şi Mihai Dragomir.

„În contextul în care 60% din populaţia României nu practică niciun fel de activitate fizică, iar copiii noştri nu mai au timp să facă sport, mesajul nostru este că, pe lângă competiţie, sportul înseamnă educaţie şi ne pregăteşte pentru viaţă”, a adăugat Gabriela Szabo, subliniind rolul extrem de important pe care un astfel de concurs îl poate ocupa în viaţa socială.

Traseul primei ediţii, la care s-au înscris 1.000 de participanţi până marţi, va avea o lungime de 5 kilometri. Pe parcursul lui, concurenţii vor înfrunta şapte probe, concepute de sponsorii evenimentului pentru a testa forma fizică şi mobilitatea fiecăruia. Ruta combină elemente de alergare cu diferite obstacole așa cum ar fi ocolirea gropilor, escaladarea unui zid, urcatul scărilor sau slalomul.

Startul Urbatlon 2014 se va da pe aleea din faţa intrării principale în Arena Naţională, traseul fiind format dintr-o singură tură cu obstacole. Înscrierile se pot face pe site-ul www.urbatlon.ro.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!