Urnele pentru Cupa României, stabilite

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 2 octombrie 2015

599 cupa romanieiFederaţia Română de Fotbal a stabilit componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României, ediţia 2015-2016, care va avea loc săptămâna aceasta, la Casa Fotbalului.

Conform site-ului oficial al FRF, echipele care au trecut de faza şaisprezecimilor de finală au fost împărţite în trei urne:

Urna A: FC Steaua, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti

Urna B: FC Dinamo, FC Botoşani, Pandurii Târgu Jiu, CSMS Iaşi, FC Viitorul, Concordia Chiajna, ACS Poli Timişoara

Urna C: FC Viitorul II, SC Bacău, FCM Baia Mare, FC Braşov

La tragerea la sorţi se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna C (4 jocuri) şi, în continuare, o echipă rămasă din urna A cu o echipă din urna B (un joc). Cele şase echipe rămase în urna B se vor grupa între ele.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În partidele la care participă echipe din Liga a II-a sau Liga I se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători. În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în partidele din Cupa României, se aplică următoarele reguli: dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă; dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50 la sută din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!