Utilitatea lui Chiriches, sub semnul intrebarii

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 ianuarie 2014

518 vlad chirichesUtilitatea transferului lui Vlad Chiriches este pus la indoiala de mass-media din Anglia, in ciuda faptului ca romanul s-a descurcat excelent cele mai multe dintre partide. Probabil ca acesta devine cumva o victima a temerilor pe care le au englezii fata de imigranti, desi jucatorul este departe de a se afla in vreuna dintre situatiile evocate de gazete.

Desi a fost printre cei mai buni de pe teren in partida de sambata, Chiriches n-a fost iertat de media londoneza. Ziaristii de la  vitalfootball.co.uk au analizat mutarile realizate de Tottenham si au ajuns la concluzia ca unele dintre acestea au fost complet neinspirate, avand in vedere ca formatia dispunea de jucatori de o valoare apropiata in lot. Este inclusiv cazul lui Chiriches, spun ei, care nu ar fi mai bun decat Caulker si al lui Capoue, desi Spurs il avea in lot pe Livermore.

„Inca o data, in weekendul care a trecut, am vazut o formatie Tottenham cu mari probleme. Nu e vorba de modul in care Sherwood a pregatit meciul sau de priceperea antrenorului care se afla pe banca lui Spurs intr-un moment sau altul. Problema e de fond si tine de politica manageriala a clubului din ultimii ani. Constanta e in acest moment marele dezavantaj al echipei, iar acest lucru s-a vazut contra lui Crystal. In prima repriza, s-au comis cateva erori, care aduc din nou in discutie modul in care s-au facut transferurile.

Jol, Ramos, Redknapp sau AVB au avut aceeasi problema in trecut. Spurs i-a avut la dispozitie pe Steven Caulker si Jake Livermore, iar indepartarea lor produce si mai multe motive de regret uitandu-ne acum la cum s-au dezvoltat. Fotbalistii ca ei sunt exact ceea ce ii lipseste clubului in acest moment. Caulker a ajuns capitan la Cardiff, in timp ce Livermore si-a creat o reputatie puternica, datorita caracterului si a veleitatilor de lider. Fara a dori sa fim lipsiti de respect fata de Chiriches sau Capoue, care par a fi fotbalisti decenti, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: sunt genul asta de jucatori atat de necesari, e util sa se cheltuiasca bani pe transferurile lor, cand ai in curtea proprie variante comparabile, prin a caror vene curge sange alb si albastru? Noi credem ca nu si sunt convins ca si Sherwood gandeste la fel, cu siguranta ca ar fi fost mai multumit sa aiba la dispozitie astfel de jucatori”, noteaza sursa citata.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!