Sporturile la rampă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 27 mai 2016

Argint la Cupa Mondială

După ce şi-au asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Rio în proba de canoe dublu 1000 de metri, Leonid Carp şi Ştefan Strat şi-au continuat evoluţiile la Duisburg în cadrul primei etape de Cupă Mondială. Cei doi români au cucerit medalia de argint într-o finală în care au fost prezente multe dintre echipajele pe care le vor întâlni şi la Jocurile Olimpice de la Rio.

 

Mergem la Rio

Echipa naţională a României la tenis feminin, formată din Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro şi Bernadette Szocs, este calificată la Jocurile Olimpice, ce se vor desfăşura în Brazilia, la Rio, în perioada 5 -21 august 2016. De asemenea, România participă la Rio cu numărul maxim de sportive, două, la simplu, Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro.

 

Moldoveanu primește bilet de Rio

Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în 2012 la puşcă aer comprimat 10 metri, a primit vestea că va participa la Jocurile Olimpice de la Rio datorită unui wild-card primit din partea Federaţiei Internaţionale de Tir şi a Comitetului Internaţional Olimpic. Alin Moldoveanu a ratat calificarea directă, însă a fost invitat să participe la Rio datorită statului său de campion olimpic. 

 

Spre record

Pe 11 iunie, în parcul Herăstrău, ultramaratonistul Radu Milea va încerca să stabilească record naţional la alergarea de 24 de ore. Sportivul bucureştean va parcurge bucla de 1,5 kilometri şi va fi cronometrat electronic. În 2010, tot în Herăstrău, Şerban Chiurlea a reuşit la capătul a 24 de ore de efort să alerge 150 de kilometri. Andrei Nana, a reuşit să strângă 204,4 kilometri într-o competiţie de 24 de ore.

 

Vasluiul contestă regulamentele

HC Vaslui a făcut apel la Consiliul de Administraţie după ce a aflat marţi că trebuie să se prezinte peste trei zile la un turneu de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională. Federaţia Română de Handbal a anunţat luni că Minaur Baia Mare va evolua la sfârşitul săptămânii, la Braşov, pentru supravieţuire în primul eşalon, însă Comisia de Competiţii a omologat o zi mai târziu clasamentul la sfârşitul sezonului.

 

Transferuri la Craiova

SCM Craiova s-ar putea transforma în principala opozantă a campioanei CSM Bucureşti în viitorul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa care are la dispoziţie doi antrenori pentru sezonul următor, Bogdan Burcea şi Simona Gogârlă, a anunţat transferul unei jucătoare care a câştigat Liga Campionilor cu Buducnost. Este vorba despre Zeljka Nikolic, o extremă dreapta de 25 ani din naţionala Serbiei.

 

Aurelia Dobre, recompensată

La Petroleum Club din Oklahoma City a avut loc cea de a 20-a Ceremonie de primire în Hall of Fame a unor celebrităţi din lumea gimnasticii internaţionale. Prima gimnastă din România care a cucerit titlul mondial la individual compus, Aurelia Dobre, a fost  inclusă  în această Galerie a legendelor, ea devenind cea de a 10-a personalitate a gimnasticii româneşti care ocupă acest onorant loc.

 

Echipă…

Simona Halep şi australianul Darren Cahill formează deja o echipă bine sudată, oferind un exemplu de relaţie înfloritoare între jucătoare şi antrenor. „Darremona” se află sub lumina reflectoarelor şi la Roland Garros, iar Simona şi Darren au savurat un prim moment de glorie luni, atunci când românca a defilat în primul tur. Halep a trecut de japoneza Nao Hibino (71 WTA) cu scorul de 6-2, 6-0.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!