Vă costă £223.000! Plătiţi cash sau cu cardul?

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 iunie 2015

chitanta-suma-mare

Un britanic a făcut nişte cumpărături la un off licence şi i s-a cerut să plătească £223.000, deşi suma corectă era £22,30. Neatent, clientul a autorizat plata…

Plata cu cardul a devenit o banalitate. Se face totalul, introduci cardul în aparat, treci pin-ul, primeşti chitanţa şi-ţi vezi de treabă. Şi de multe ori nici nu mai verifici suma cerută, pentru că ai văzut că lumea nu încearcă să te păcălească.

La fel, un britanic de 28 de ani din Londra n-a verificat suma când şi-a introdus pin-ul în aparat, deşi suma era de 10.000 de ori mai mare decât ar fi trebuit să fie. Britanicul se afla la un off licence din Islington, specializat pe băuturi alcoolice, de unde urmărea să achiziţioneze şase sticle de bere americane.

Suma trecută de vânzător fusese iniţial corectă, de £22,30, doar că acesta nu a apăsat pe aparat tasta „enter”, astfel că în momentul în care clientul şi-a introdus pin-ul, acest număr de 4 cifre s-a adăugat în continuarea celor £22,30, devenind £2232xyzt (ultimele 4 cifre ale numărului au fost şterse, după cum se vede şi-n poză, pentru că reprezentau pin-ul britanicului). A apăsat pe enter şi a văzut că aparatul nu „i-a luat” pin-ul, aşadar l-a trecut încă o dată.

Pin-ul a fost bun, însă tranzacţia nu a fost acceptată de către bancă. Fără a ne mira, britanicul a avut „şansa” să nu fi avut în cont o asemenea sumă. După ce s-a efectuat plata refuzată de bancă, vânzătorul şi cumpărătorul au investigat problema şi şi-au dat seama de gafă. Au râs amândoi.

Care-i lecţia de învăţat aici? Verifică ÎNTOTDEAUNA suma pe care vrei s-o achiţi cu cardul! Iar, dacă totuşi se greşeşte, nu uita că vânzătorul are, de regulă, posibilitatea de a reversa o plată. Dacă nu, banca te-ar putea ajuta.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!