Va fi eliberat Adrian Năstase?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 iulie 2014

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au hotărât schimbarea datei la care se va analiza cererea de eliberare condiționată a lui Adrian Năstase din penitenciarul de la Jilava, de pe 9 august pe 23 iulie. „Noi am arătat că termenul este lung și că o astfel de deliberare lungă duce la

pierderea zilelor câștigate de Adrian Năstase sau alte persoane care au executat activități în închisoare”, a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase, care se arătase nemulțumit luni, când Judecătoria Sectorului 4 anunțase prima dată de analizare a cererii. Ca urmare, Cazacu a depus o solicitare la Judecătoria Sectorului 4, cerând devansarea datei de judecare a eliberării condiționate a lui Adrian Năstase.

Pe data de 3 iulie, Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Jilava a dat un aviz favorabil în cazul cererii privind eliberarea condiționată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase. Dosarul cu cererea sa de eliberare condiționată va ajunge pe masa instanței, dar decizia de eliberare nu va fi una definitivă, ci va putea fi contestată. Avocatul Ion Cazacu, apărătorul lui Adrian Năstase, a invocat în cererea de eliberare condiționată buna purtare a fostului premier în detenție, numărul de cărți scrise, cursurile predate celorlalți deținuți și activitățile la care a luat parte Adrian Năstase în închisoare. Noul Cod Penal prevede ca persoanele de peste 60 de ani să execute o treime din totalul pedepsei, în condițiile în care condamnarea primită este mai mică de zece ani de închisoare.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!