Va fi sau nu condamnat Victor Ponta ?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 11 septembrie 2015
Ponta_mustaceste

Ponta: Dacă am susținerea coaliției, nu iau în calcul demisia

Premierul Victor Ponta s-a arătat foarte mulțumit de anunțul făcut, marți dimineață, de procurorul șef al DNA, potrivit căruia dosarul său este la final și în curând, procurorul de caz va anunța public soluția.

 

Procurorul șef al DNA a răspuns la o întrebare adresată de jurnaliștii prezenți la sediul CSM și legată de stadiul anchetei în dosarul Turceni-Rovinari, în care este urmărit penal și premierul Victor Ponta. „Procurorul de caz va decide, știu doar că e aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe. Când se va da o soluție, o să vă anunțăm”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Prezent la sediul central al PSD, unde urma să înceapă ședința liderilor coaliției de guvernare, Victor Ponta a fost întrebat de jurnaliști cum a primit această declarație. „E cea mai bună veste!”, a susținut Victor Ponta, explicând că acesta este și motivul pentru care el personal a cerut disjungerea cauzei în acest dosar, astfel încât el să fie anchetat separat de restul acuzaților. Ponta a subliniat încă o dată că își dorește ca acest caz „să se finalizeze cât mai repede”, dând de înțeles că este convins că soluția va fi una favorabilă – închiderea dosarului, deși procurorul de caz are și varianta trimiterii sale în judecată.

Premierul a mai susținut că „e ca la radio Erevan, nu i s-a dat, i s-a luat”, încercând să minimalizeze gravitatea acuzațiilor aduse de procurori. Premierul a explicat încă o dată că el a dat în plus la stat o sumă de bani pe care nu o mai cere înapoi, deși DNA precizează în comunicatul în care îl acuză de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani că ar fi produs un prejudiciu de 51.000 de lei. În ceea ce privește restul dosarului, premierul a explicat: „Procurorul nu m-a întrebat nimic. M-a întrebat de cei 51.000, avem expertiza, avem tot. Anunțul e foarte bun pentru ceea ce îmi doresc eu.”

Victor Ponta a spus că nu știe care va fi soluția în cazul său. „Când va decide procurorul, o să aflu și eu, o să aflați și dvs.”, a mai spus el adăugând că rămâne premier atât timp cât are susținerea coaliției, cu alte cuvinte, nu ia în calcul o demisie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!