Vacanţă ultraieftină în Tunisia

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 6 iulie 2015

Tunisia_act-terorist_turisti britanici morti

După tragicul eveniment din Tunisia, când aproape 40 de turişti au fost ucişi (din care 28 erau britanici) pe o plajă în urma unui act terorist, numărul solicitărilor pentru această destinaţie turistică s-a prăbuşit. Pentru a contracara fenomenul, agenţiile de turism oferă reduceri substanţiale de până la 50%. Foarte tentant, însă ai accepta provocarea sau consideri că asumarea unui asemenea risc ar fi un act de inconştienţă?

Agenţia de turism Thomas Cook a aplicat reduceri ce variază de la 18% până la 47% la opt vacanţe din luna iulie ce au ca destinaţie Sousse, unde a avut loc actul terorist. Reducerea de 47% este pentru o vacanţă de şapte nopţi half board la Movenpick Resort and Spa, de cinci stele, doi adulţi putând să plătească £934 pentru o cameră dublă, cu zborurile incluse pe ruta Gatwick Londra – Enfhida, Tunisia. Complexul se află la doar 20 de minute de Hotel Imperial Marhaba, unde a avut loc atacul zilele trecute şi unde se poate rezerva acum o vacanţă de 7 nopţi, all inclusive, pentru doi adulţi, cu doar £430.

Thomas Cook a anunţat că 4.000 de turişti ai agenţiei au părăsit Tunisia imediat după consumarea actului terorist şi oferă posibilitatea celor care au făcut rezervări în Tunisia cu plecarea până pe 12 iulie posibilitatea de a-şi anula sau a-şi schimba vacanţa, fără să-i penalizeze în vreun fel, iar cei care au rezervări până pe 31 octombrie pot face modificări la rezervare.

Şi agenţia de turism Thomson oferă reduceri, cel mai mare discount fiind pentru o vacanţă cu şederea la Hotel Thalassa din Sousse, în perioada 12-19 iulie. Cei interesaţi vor vedea că majoritatea agenţiilor de turism oferă reduceri substanţiale pentru vacanţe în Tunisia dacă aleg să facă rezervare pentru perioada imediat următoare.

 

Pericol în tot nordul Africii

Serviciile Secrete britanice fac cunoscut faptul că este deosebit de periculos să se meargă în vacanţă în Maroc şi în Tunisia, două din destinaţiile preferate ale britanicilor, menţionând că terorişti ai Statului Islamic şi ai Al-Qaeda au pătruns în toate ţările din regiune.

————————————–

„Este pur şi simplu o nebunie faptul că britanicii aleg să meargă în vacanţă în ţări precum Tunisia. Chiar şi înainte de atac, astfel de destinaţii erau considerate periculoase. Tunisia are graniţe cu Algeria şi Libia, două din cele mai periculoase ţări din lume. În Libia domneşte anarhia, terorişti ai Statului Islamic putând traversa în tihnă în Tunisia, unde pot oricând demara un act terorist. Tunisia este o ţară în derivă, cu o forţă poliţienească slabă şi coruptă. Serviciile secrete din ţările nord-africane sunt interesate mai degrabă de menţinerea guvernelor la putere decât în prevenirea atacurilor teroriste”.

Un reprezentat de rang înalt al Serviciilor Secrete britanice

————————————–

Imediat după actul terorist, portalul Expedia a fost invadat de utilizatori care căutau oferte pentru Tunisia. Pe Twitter, unii îşi arătau interesul de a prinde un pachet turistic în Tunisia, la preţ de nimic. Pe Twitter, @HaMaPeSh a zis: „Mă întreb dacă n-ai putea obţine acum o ofertă bună în Tunisia. Fulgerul nu prea loveşte de două ori în acelaşi loc”, în timp ce @Li0nhead a comentat: „O să apară imediat nişte vacanţe-chilipir în Tunisia. E momentul propice pentru a face rezervări, pentru că nivelul de protecţie va fi maxim, iar preţurile minime.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!