Vaccin împotriva meningitei B pentru toţi nou-născuţii din UK

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Sănătate pe data 6 septembrie 2015

uk_vaccinare copii

Un nou program de vaccinare a tuturor nou-născuţilor împotriva meningitei B a fost lansat în Marea Britanie. Este o premieră mondială.

Vaccinul contra meningitei B va fi administrat bebeluşilor la vârsta de două, patru şi 12 luni, ca parte a imunizărilor de rutină. Copiii sub un an prezintă cel mai mare risc de infecţie cu meningita B, care este fatală în unul din zece cazuri.

Promotorii vaccinului spun că până în 2025 imunizarea împotriva meningitei B va preveni infectarea a până la 4.000 de copii, deşi părinţii sunt avertizaţi să urmărească în continuare simptomele meningitei, pentru că meningita B se prezintă în sute de feluri, iar vaccinul s-a dovedit a fi eficace în doar 88% din infecţii.

În următoarea perioadă se va desfăşura şi un program prin care se va încerca imunizarea copiilor născuţi începând cu luna mai a acestui an, care nu au beneficiat de această imunizare.

Copiii sunt deja imunizaţi împotriva meningitei C, o dată la trei luni şi a două oară la vârsta de 12 luni.

Elevii de şcoală sunt şi ei imunizaţi cu un vaccin combinat care oferă protecţie pentru meningita A, C, W şi Y.

Deşi este o măsură aplaudată de media britanică, nici acest vaccin nu scapă de controversele ce gravitează asupra diverselor imunizări.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!