Vama Veche, tabără de refugiați?

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 martie 2016

unitate militara_Vama VecheLa Vama Veche, fosta unitate militară este transformată în tabără de refugiați, iar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare. Comunitățile din Vama Veche, 2 mai și Limanu au fost anunțate neoficial că se așteaptă un posibil val de cel puțin 500 de oameni.

La mai puțin de 20 de metri de granița cu Bulgaria este agitație de câteva zile. Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca în maximum două săptămâni să termine lucrările de reabilitare la fosta unitate militară din Vama Veche, ce va fi transformată în tabără pentru refugiați, anunță știrile Pro TV.

Potrivit sursei citate, autoritățile din sudul litoralului au primit în urmă cu câteva luni o solicitare de la Garda de Coastă, care cerea informații despre posibile clădiri ce pot fi transformate în centre pentru primirea refugiaților. Unitatea militară de la Vama Veche este una dintre aceste clădiri. Garda de Coastă recunoaște un singur lucru: „Facem într-adevăr lucrări de igienizare a imobilului”, fără a preciza însă motivul. Asta deși comunitatea din Vama Veche a fost înștiințată, neoficial, că sunt așteptate câteva zeci de sirieni, lucru care nu încântă deloc localnicii. „Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice”, a declarat un localnic pentru Pro TV. „Ce să caute ăia la noi, nu suntem noi destul de bătuți de soartă, îi mai aducem și pe ăștia aici.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!