Vanghelie, Paștele după gratii

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 aprilie 2015

Marian Vanghelie își va petrece Paștele după gratii, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au decis miercuri seară să mențină măsura arestului preventiv. Astfel, instanța supremă a admis solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru încă 30 de zile, transmite Realitatea TV. Decizia Înaltei Curți nu este definitivă, ci poate fi contestată de către Marian Vanghelie. Avocatul primarului suspendat al Sectorului 5 a declarat, înainte de pronunțarea verdictului, că le-a cerut magistraților înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, invocând argumente legate de pregătirea lui Marian Vanghelie, dar și de aspecte personale. Reprezentantul legal al lui Vanghelie a susținut că solicitarea DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile este inutilă, iar argumentele prezentate de procurori în fața instanței supreme sunt „abstracte”.

„Au trecut 25 de zile de când s-a luat această măsură. Argumentele Parchetului General sunt extrem de generale și abstracte. Că se impune arestarea sau menținerea în arest cu încă 30 de zile pentru că mai trebuie audiați martori, că trebuie ridicate documente de la instituții și că trebuie verificate modalitățile în care au circulat banii de la martorul denunțător Dumitru Marin către coinculpatul Niculae Sorin Mircea. Noi am susținut că prelungirea nu se mai susține pentru că temeiul din instanță, pericolul pentru ordinea publică, nu există, dar decizia a fost definitivă”, a explicat avocatul edilului suspendat.

Marian Vanghelie se află în arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Deși a contestat măsura, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația. Fostul primar al sectorului 5, suspendat din această funcție la 28 martie, este acuzat că a luat mită 90 milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice. Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și omul de afaceri.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!