Vânzările Volkswagen, în cădere liberă

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 octombrie 2015

Vânzările Volkswagen au scăzut în România cu peste 30% în luna septembrie, când a izbucnit scandalul echipării mașinilor cu dispozitive de manipulare a emisiilor, față de august.

Marca germană a coborât pe locul trei, de pe poziția a doua, în topul livrărilor de autoturisme. Astfel, în România au fost comercializate 716 unități Volkswagen în septembrie și 6.939 de la începutul anului.

În România, Registrul Auto Român a anunțat la 15 octombrie că a primit de la reprezentanța Volkswagen în România, până în prezent, liste cu peste 50.000 de vehicule aparținând mărcilor Audi, Seat, Skoda și Volkswagen destinate comercializării pe plan local echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din cele peste 100.000 inventariate de autorități.

În septembrie a izbucnit scandalul echipării mașinilor diesel Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, grupul anunțând că 11 milioane de mașini au fost dotate cu astfel de softuri și urmează să fie rechemate în service, pentru remedierea situației.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!