Varoufakis: „Francezii se tem de germani”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 31 iulie 2015

Francezii se tem de austeritatea cerută de germani, a susținut fostul ministru de finanțe elen, Yanis Varoufakis. Declarația tăioasă vine în contextul în care presa a dezvăluit planul său de reîntoarcere la drahmă. Varoufakis a avertizat că Parisul trage de timp, în timp ce Berlinul face presiuni pentru o uniune fiscală, care ar însemna reguli mai stricte, informează The Guardian. „Francezii sunt terifiați pentru că dacă vor fi nevoiți să își micșoreze deficitul bugetar la nivelul cerut de germani, guvernul lor va cădea imediat”, a susținut Varoufakis.

El a adăugat că „nu e nicio cale” prin care Executivul actual din Hexagon să manevreze cu bine măsurile de austeritate care ar urma să fie implementate, dacă temerile lor se vor adeveri.

Varoufakis a mai mărturisit că ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble, i-a dezvăluit planul de reconstruire a zonei euro, din care rezultă că politicianul de la Berlin ar fi vrut ca elenii să iasă din uniunea monetară pentru a da un exemplu și pentru a impune mai multă disciplină în regiune.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!