Varsta minima de pensionare va creste incepand cu luna aprilie

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 8 februarie 2010

Incepand cu 6 aprilie, varsta minima de pensionare pentru programele de pensie ocupationala si personala va creste de la 50 la 55 de ani. Dupa aceasta data, va trebui sa dispuneti de un motiv serios pentru a iesi la pensie inainte de 55 de ani fara sa platiti unele taxe suplimentare, cum ar fi acela legat de o problema serioasa de sanatate.

 

Primirea pensiei

In clipa de fata puteti primi pensie de stat fara sa platiti taxe suplimentare doar daca ati implinit varsta de 50 de ani. De la 6 aprilie 2010, varsta de pensionare va creste la 55 de ani. Dupa aceasta data, veti avea nevoie de un motiv serios pentru a incepe sa primiti pensie inainte de varsta de pensionare.

Motivele pentru care ati putea incepe sa primiti pensie inainte de varsta de pensionare specificata sunt:

– aveti o varsta de pensionare protejata;

– sunteti prea bolnav pentru a mai continua munca;

– ati inceput sa primiti beneficiile vizate inainte de 6 aprilie 2010, avand deja 50 de ani.

Noua varsta minima de pensionare se aplica tuturor categoriilor de pensie ocupationale sau personale care sunt scutite de taxe.

Daca aveti intre 50 si 55 de ani si primiti deja platile derivate din pensionare, aceasta schimbare a varstei minime de pensionare nu va va afecta.

 

Informatii si sfaturi

Pentru mai multe informatii referitoare la modul in care va va afecta aceasta schimbare, puteti consulta pagina 3 a documentului ce poate fi descarcat la adresa de mai jos pentru o lista de intrebari frecvente si raspunsuri si pagina 5 pentru un glosar ai termenilor tehnici: http://www.hmrc.gov.uk/pensionschemes/min-pen-age.pdf.

Detaliile legate de cum si cand va vor fi platite pensiile de care trebuie sa beneficiati sunt amanunte contractuale intre dumneavoastra si angajatorul sau administratorul programului de pensionare ales.

Daca doriti sfaturi referitoare la aranjamentele de pensionare, atunci puteti discuta acest lucru cu angajatorul, administratorul programului de pensionare sau un consilier financiar.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!