Vărzaru nu ar vrea la națională

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 iunie 2015

varzaruHandbalista formaţiei CSM Bucureşti Cristina Vărzaru a spus că exclude posibilitatea revenirii la prima reprezentativă, din cauza programului încărcat şi a vârstei înaintate, chiar dacă la echipa de club evoluează bine.

„Am fost întrebată şi înaintea meciului cu Serbia dacă vreau să revin la naţională, dar sunt de atâta timp în afara lotului naţional încât revenirea mea la naţională ar însemna să-l scoatem pe Tutankhamon din morţi. Chiar dacă eu mai joc şi cred că o fac bine, am o viaţă spre care mă îndrept. Facultatea are un program pe care trebuie să-l respect şi viaţa pe care o am acum nu o văd modificată sub nicio formă, chiar dacă e vorba de lotul naţional”, a declarat jucătoarea de 35 de ani.

Referitor la partida cu Serbia din barajul pentru calificarea la turneul final al CM 2015, Vărzaru a spus că nu se aştepta ca România să câştige la o diferenţă atât de mare de scor: „Am văzut meciul cu Serbia. Serbia nu a venit cu toată echipa, era clar că nu se va pune problema calificării. Nu mă aşteptam, însă, să câştigăm aşa categoric, mă bucur că fetele au făcut-o. Sunt convinsă că returul va fi o formalitate. Nu cred că fetele vor fi mai liniştite, fetele vor să demonstreze că îşi merită locul în naţională. Meciul va fi la fel de bun ca şi cel din Serbia. E nevoie de timp să schimbi ceva la echipa naţională, e nevoie de o bancă lungă, mai ales la turneele lungi. E greu de spus dacă reuşim să ne calificăm la Jocurile Olimpice, depindem de turneul din Danemarca de la sfârşitul anului”, a încheiat ea.

Naţionala de handbal feminin a României a învins la Kraljevo vicecampioana mondială Serbia, cu scorul de 32-26 (17-13), în manşa tur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2015. Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă din oraş, de 7.200 de locuri.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!