Vărzaru vrea Liga Campionilor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2015

varzaruHandbalista Cristina Vărzaru a declarat, la sediul Primăriei Capitalei, că obiectivul echipei CSM Bucureşti în Liga Campionilor este câştigarea trofeului sau cel puţin, clasarea printre primele patru formaţii în competiţia continentală.

„Îmi doresc să câştig un trofeu european şi să fiu sănătoasă, atât eu, cât şi colegele mele pentru a putea realiza asta. Pentru a câştiga Liga Campionilor, avem nevoie de foarte multe lucruri. Avem nevoie de susţinerea continuă a primăriei şi a celor care sunt în spatele proiectului, de sănătate, de un culoar bun şi de noroc, mai multe lucruri. Poate pare uşor din exterior, dar nu e deloc. E unul dintre cei mai grei ani pe care eu i-am avut în handbal. Sunt convinsă că vom creşte mai mult, pentru că de la anul vom întâlni adversari cu adevărat puternici în Liga Campionilor. Sper să ne găsească pregătite şi să ajungem cel puţin în Final Four. Eu, personal, îmi propun să câştigăm Liga Campionilor. Din echipă cred că sunt cea mai bătrână, dar nu mă simt aşa. Mă simt bine, în formă, şi voi continua atâta timp cât mă voi simţi aşa”, a declarat jucătoarea naționalei.

Oana Manea, căpitanul echipei, a fost puţin mai rezervată în privinţa obiectivului, afirmând că este nevoie ca jucătoarele să creeze un grup compact: „Am mai câştigat campionate la viaţa mea, dar acesta înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândeam de la început că avem şanse la campionat pentru că avem o echipă valoroasă. Am strâns rândurile foarte repede şi atmosfera de la echipă a făcut să ajungem aici. Îmi era dor să joc în Champions League, e o atmosferă pe care numai acolo o poţi întâlni. Vom avea o echipă destul de puternică, dar trebuie să avem răbdare pentru a deveni un grup compact. Ne dorim să ajungem între primele patru echipe, dar vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla”, a spus ea.

Portarul echipei masculine a clubului CSM Bucureşti, Ionuţ Iancu, a declarat că formaţia sa a pierdut titlul de campioană în faţa formaţiei Minaur Baia Mare din cauza lipsei de concentrare. „A fost un sezon foarte bun pentru noi, deşi e puţin trist pentru că am avut ocazia să luăm campionatul. Suntem, însă, mulţumiţi şi cu locul 2. A lipsit foarte puţin să luăm titlul. A fost o lipsă de concentrare în unele momente şi acolo am pierdut. Dar anul acesta am dovedit că suntem o forţă şi sperăm ca la anul să obţinem medalia de aur”, a spus el.

Componenţii echipelor feminine şi masculine de handbal ale clubului CSM Bucureşti au primit vineri, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Primăriei Capitalei, diplome din partea primaruluiSorin Oprescu.

„Vă mulţumesc pentru eforturile depuse. Eu sunt convins că veţi continua lupta, cu grija noastră de a încerca să asigurăm condiţii civilizate de trai. Pentru că aşa e normal şi frumos. Este un lucru mai sensibil, este vorba despre imaginea unui oraş, a unei ţări, care nu face altceva decât să trezească un sentiment de mândrie pentru toţi cetăţenii oraşului. Vă mulţumesc pentru răbdarea şi puterea de a câştiga”, a transmis Oprescu handbaliştilor bucureşteni. În cadrul aceluiaşi eveniment, căpitanii celor două echipe i-au înmânat primarului un tricou cu semnăturile tuturor jucătorilor.

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a devenit campioană naţională a României, câştigând finala Ligii Naţionale, cu HCM Baia Mare. În aceeaşi zi, echipa masculină de handbal CSM Bucureşti a pierdut finala în faţa formaţiei Minaur Baia Mare, care a câştigat titlul naţional după 16 ani.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!